אחרי 12 שנה עם סוכרת נעורים

דיון מתוך פורום  אנדוקרינולוגיה מבוגרים וסוכרת

25/10/2014 | 13:46 | מאת: מירי

אני כנראה אעבור למשאבה. מדי פעם הוצע לי, וכל פעם נרתעתי מהמחשבה על צינוריות משתלשלות. אבל עם הבעיות הנוכחיות שלי (התקפי מיגרנה, חולי, התקפי פיברו' והקאות ללא גורם ברור (גם כשהסוכר מאוזן)), כנראה שיש יתרון עצום למשאבה שיעזור לאזן אותי בצורה אידיאלית. מעבר לזה, אני באמת מאמינה שהנביגטור יוכל להשלים את התמונה. אבל את המחקר שלי בשני הנושאים האלה - אני מתקשה לעשות. ראשית - משאבה. אין לי מושג איזה משאבות קיימות בשוק כיום. אני מבינה שזה פועל על החדרת צינורית ואמפולת אינוסלין (הומולוג) שמספקת טיפטוף אחיד שמספק את הבאזל ובנוסף בולוסים בהתאם לאכילה. אני מבינה שיש כיום מכשיר אחד שאין לו צינורית בעצם. איזה? איך זה עובד? האם למשאבות האחרות, בינן לבין עצמן - יש הבדלים? יתרונות לכאלה או אחרות? שנית - מכשיר מדידה סוכר רציף. יש מכשיר אחד בשוק? או שאני מצליחה לזהות שניים? אחד מהם של גפן מדיקל ומתחבר למשאבה מסויימת, נכון? מי זכאי בסל הבריאות לנביגטור? מישהו מכיר חלק מהשיטות העקיפות להשגת הזכאות? (נאמר לי שבגיל 29, כאישה בגיל הפוריות אם אני רוצה להכנס לאיזון בשביל להיכנס להיריון אז אני אקבל זכאות ל-18 חודשים....) (הבנתי שהמכשיר די ניתן בחינם על ידי החברה, אך הבעיה היא החיישנים. אני מבינה שחיישן מספק מדידות לשבוע....). עוד עניינים ודברים ששווה לי לדעת?

מירי שלום בשוק קיימות כמה משאבות של יצרנים שונים - לכל אחת יתרונות וחסרונות ואני מציעה לך להיפגש עם הסוכנים של כל החברות שבהסכם עם קופת החולים שלך ולבחון את המשאבות השונות. לגבי חיישן - ישנם בארץ שני סוגים. חיישן ניתן לילדים. במבוגרים עם סוכרת סוג 1 - למי שהוכיח שני אירועי היפוגליקמיה במשך חצי שנה אחרונה (מוכח ע"ג פניה למיון או מד"א) או לנשים לפני ובמהלך הריון, סה"כ ל 18 חודש. בהצלחה

מנהל פורום אנדוקרינולוגיה מבוגרים וסוכרת