עזרה בפענוח והכוונה לאחר תוצאות סי. טי

דיון מתוך פורום  אנדוקרינולוגיה מבוגרים וסוכרת

22/10/2014 | 08:03 | מאת: זיו

בוקר טוב בשל הימצאותם של אבנים בכליה השמאלית וכאבים באזור שלפוחית השתן ולפני החלטה לגבי הוצאת האבנים נשלחתי ע"י האורולוג ל ct בטן ואגן. בתוצאות ישנם מספר דברים חריגים להלן: צמד אבנים בקוטר של 6 ובקוטר של 5 מ"מ בגביע עליון של כליה שמאלית קשרית קטנה הודגמה באדרנל השמאלי קוטרה 7 מ"מ צפיפותה HU11 מדובר באינסידנטלומה. התרשמות: נפרוליטיאזיס שמאלית אין לזהות הידרונפרוזיס הסתיידות באדרנל ימין אינסידנטלומה אדרנלית קטנה משמאל שאלותיי: אבנים בכליה אני מבינה ויודעת מה זה אומר אבל מה לגבי כל היתר? ממש סינית עבורי ואינני יודעת אפילו לאיזה רופא עלי לפנות על תוצאות אלו והאם בכלל נדרש רופא האם מדובר במשהו מסוכן אשמח להכוונה בברכה זיו

זיו שלום אינסדנטלומה - מדובר בד"כ באדנומה - גידול שפיר של בלוטת יותרת הכליה, ממצא מאד שכיח ולרוב לא מסוכן. בהתאם לגודל ומראה יש להשלים בירור. ממליצה לפנות לאנדוקרינולוג ללא דחיפות להשלמת הבירור.בהצלחה

מנהל פורום אנדוקרינולוגיה מבוגרים וסוכרת