מטופלת יוטירוקס בהריון

דיון מתוך פורום  אנדוקרינולוגיה מבוגרים וסוכרת

20/10/2014 | 10:07 | מאת: שני

שלום רב, אני בשבוע 7+3 להריון ומטופלת ביוטירוקס טרם להריון. בבדיקת דם שעשיתי לפני כשבועיים הTSH יצא לי 2.63. כרגע לא מצליחה לתפוס את הרופאה שלי וקצת לחוצה כיוון שהגניקולוג אמר לי שידוע לו שמעלים את המינון בין 25-50 אחוז בכל טרימסטר. כיום אני לוקחת 7 כדורים בשבוע של 50 מ"ל (כל בוקר כדור) במידה ואני צריכה להוסיף את המינון, בכמה להוסיף אותו ומתי לוקחים את הכדורים הנוספים? תודה מראש, שני

שני שלום אכן, הגניקולוג שלך צודק בהחלט. ממליצה להישמע להנחיות שלו. ערך המטרה בהריון צעיר TSH מתחת ל 2.5.כל טוב

20/10/2014 | 10:57 | מאת: שני

הרופאה לא עונה לי כבר שבועיים בגלל החגים והשבוע היא בחופש. האם את ממליצה שאעלה לי לבד את המינון ב-25%? כלומר בעוד 2 כדורים לשבוע. (במקום 7 ל-9)? במידה וכן, מתי אני צריכה לקחת אותם? נניח ביום בו אני אקח 2 כדורים, לקחת את שניהם יחד בבוקר? תודה

מנהל פורום אנדוקרינולוגיה מבוגרים וסוכרת