גמילה מסטרואידים

דיון מתוך פורום  אנדוקרינולוגיה מבוגרים וסוכרת

17/09/2014 | 00:18 | מאת: טובה בר

לדר' נירית אבירן ברק שלום. אני בת 69 ויחסית בריאה. לפני שלוש שנים החילותי לקבל סטרואידים בגלל פולימיאלגיה ראומטיקה. מזה כשנתיים במינונים של חמישה מיליגרם ומטה. מזה כשלושה חודשים מנסה להפסיק כליל ויש לי פעימות פרוזדוריות מוקדמות מרובות מאוד ותחושת אי שקט בחזה. כל הבדיקות דם ואקו לב והולטר אקג תקינות. האם יכול להיות שיש דיכוי של בלוטת יותרת הכליה או שאין קשר. תודה על תשובה.

טובה שלום בהחלט ייתכן דיכוי של הציר אדרנל היפופיזה לאחר תקופה כה ארוכה של טיפול בסטרואידים. יש להוריד את המינון באופן מאד איטי והדרגתי וכאשר את מגיעה למינון של כדור יום כן יום לא/לסירוגין, עושים בדיקה של הציר/תבחין סינקטן. ממליצה מאד לעשות זאת עם ליווי אנדוקרינולוג.בהצלחה

מנהל פורום אנדוקרינולוגיה מבוגרים וסוכרת