סוכר גבולי, H1C 4.8

דיון מתוך פורום  אנדוקרינולוגיה מבוגרים וסוכרת

15/09/2014 | 10:24 | מאת: אלכס

שלום. באחד מהפורומים המקבילים שאלתי, מה עליי לעשות, אם סוכר בצום יצא 100 בבדיקה אחת, ואחרי 3 חודש(ללא שינוי בתזונה או פעילות) יצא 94 והמוגלובין מסוכרר 4.8. הרופא הציע למדוד סוכר שעתיים אחרי האוכל. השאלה היא, האם ניתן לבצע בדיקה זו עם מכשיר ביתי, והאם יש צורך בצום לפני זה, או שניתן באמצע היום? ולאילו ערכים לצפות במקרה של נורמה? תודה.

אלכס שלום את הבדיקות במהלך היום מבצעים במכשיר ביתי - גלוקומטר, שניתן לרכוש בהנחה בכל בתי המרקחת של הקופה, עם מרשם מרופא או אחות. יש לבדוק בצום ושעתיים אחרי אוכל. הערכים התקינים הם פחות מ 100 ועד 140 בהתאמה. כל טוב

מנהל פורום אנדוקרינולוגיה מבוגרים וסוכרת