שלום דר

דיון מתוך פורום  אנדוקרינולוגיה מבוגרים וסוכרת

14/09/2014 | 00:54 | מאת: בחורה

שלום דר אני בחורה בת 24, מזמן רב ואני רואה נפיחות בצוואר אבל לא התייחסתי לזה מקודם כי חשבתי שזה נורמלי עד שהגעתי לגיל הזה והייתי אצל רופא המשפחה במקרה והמליץ לי לעשות אולטראסאונד לבלוטת התריס, הנה התוצאה.. ימין : אונה ימנית של בלוטת התריס בגודל כ 4.6*2.3*2.7 סמ ומרקם בלתי אחיד. הודגמו אזורים היפואקוגנים מרובים. הודגמה זרימת דם מוגברת. שמאל:אונה שמאלית של בלוטת התריס בגודל כ 4.2*1.9*2.2 סמ ו מרקם לא אחיד, הודגמו אזורי היפואקוגנים מרובים. הודגמה זרימת דם מוגברת. אני לא מבינה במה מדובר בדיוק? מה המשמעות של התוצאות? אני דואגת מאוד.. תודה מראש

שלום רב בלוטת התריס מעט מוגדלת ויש בה זרימת דם מוגברת שיכולה להתאים לתהליך דלקתי. כדאי לבדוק את תפקוד הבלוטה בבדיקת דם פשוטה TSH אם היא תקינה, אין צורך להמשיך בבירור. כל טוב

מנהל פורום אנדוקרינולוגיה מבוגרים וסוכרת