בדיקת אולטראסאונד

דיון מתוך פורום  אנדוקרינולוגיה מבוגרים וסוכרת

13/09/2014 | 18:34 | מאת: יעל

שלום ד"ר נורית. אמא שלי בת 68 בזמן אחרון מתקשה לדבר. היא מרגישה שמשהו מפריע בגרון. היא נשלחה לבצע בדיקת us של בלוטת התריס. התשובה שקיבלנו מאוד מדאיגה אותנו. אני מבקשת שתגידי לי לפי תוצאה שאני אכתוב לך האם זה גידול? אונה ימנית_ מעט קטנה 0.8ס"ם על1.4ס"ם על 4.9ס"ם מרקם מעט בלתי הומוגני. קשרית אטרואקואית בקוטר מרבי 0.6ס"ם בעלת גבולות חדים. לא הודגמה זרימת דם מוגברת בתוכה. אונה שמאלית_ קטנה 0.7ס"ם על 1.0 ס"ם על 3.2ס"ם מרקם מעט בלתי הומוגני.

יעל שלום לפי הבדיקה שצירפת אין לדעת. יש קשר קטן באונה הימנית שסיכוי גבוה שהוא שפיר אך אני לא מכירה את ההיסטוריה הרפואית של אמא שלך. כ"כ לא סביר שזה מה שגורם לה להפרעה בדיבור או בבליעה. כל טוב

מנהל פורום אנדוקרינולוגיה מבוגרים וסוכרת