חוסר סידן

דיון מתוך פורום  אנדוקרינולוגיה מבוגרים וסוכרת

01/09/2014 | 09:15 | מאת: אורנית

שלום רב, לפני מס' שנים עברתי כריתה מלאה של בלוטות התריס עקב PAPILARI METASTATIC CARCINOMA בה הוצאו גם בלוטות הפרהטירואיד ומאז אני נוטלת אלטרוקסין 1 של 1000וכדורי סידן 6 ביום +ALFA D3 1 . למרות נטילת הסידן הרבה ספיגת הסידן בגוף שלי היא 7.9, 8.2 שזה נמוך מאוד ואני מרגישה נימולים. לא מצליחה להתאזן. החלפתי את כדורי הסידן לסידן סנדוז. למרות שאני מרגישה גם לא כל כך טוב לאחר שבועיים של נטילת התרופה. האם מותר להמיס 2 טבליות בבת אחת בכוס מים ולשתות? וכל כמה זמן מותר לקחת את כדורי הסידן? נא תשובתך הדחופה תודה רבה ויום נפלא אורנית

שלום רב מותר להמיס שתי טבליות.סידן מקובל לקחת עד 3 פעמים ביום.

מנהל פורום אנדוקרינולוגיה מבוגרים וסוכרת