סכרת וסידן

דיון מתוך פורום  אנדוקרינולוגיה מבוגרים וסוכרת

29/08/2014 | 12:22 | מאת: ציפי

1)בבדיקת דם גלוקוז 100, hba1c 5.8 האם יש סכנה לסכרת? 2) איסוף שתן 24 שעות 216 mg (בבדיקה לפני 3 שנים 135 mg) לוקחת שנים רבות סידן ציטראט 2x250 ביום האם עקב עליית הסידן בשתן מצביעה על פגיעה במאגר הסידן בעצמות? האם כדאי להוסיף לתפריט יוגורט במקום סידן ציטראט?

ציפי שלום הבדיקות מראות על נטייה לפתח סוכרת. כמות הסידן בשתן תקינה. תמיד עדיף לצרוך סידן מהמזון, אך חשוב להגיע לכמויות גדולות יחסית 0 כאלף מ"ג ביממה. כל טוב

מנהל פורום אנדוקרינולוגיה מבוגרים וסוכרת