תת פעילות

דיון מתוך פורום  אנדוקרינולוגיה מבוגרים וסוכרת

28/08/2014 | 15:28 | מאת: יעקב

בן 78 וסובל לאחרונה מנפילות בלחץ דם רנדומליות הגורמות לכמעט עלפון. בדיקות מראות תת פעילות בלוטת התריס בערכים שביין 7 ל 4 TSH . יש T4 נמוך. קרדיולוג לא מצא שינוי במצבי מזה כ 4 שנים.קיימות גם תופעות עייפות יתר ואי סדרים במערכת העיכול. מעונין לנסות טיפול הורמונלי במינון הנמוך ביותר. מה המינון הנמוך ביותר הקיים והמומלץ? והאם הגיוני שהדבר עשוי למנוע התופעה הנ"ל או לשפר את המצב. האם אפשר להתחיל ולהפסיק אם אין שיפור ?

יעקב שלום קשה לי להאמין שהעליה הקלה ב TSH היא הגורם לנפילות לחה"ד. בכל מקרה ניתן לקחת כל מינון של טירוקסין אפילו 25 מיק"ג לא כל יום, אבל אם הטיפול יהיה במינון נמוך מדי ולא ישפיע על רמות ה TSH הרי שלא הועלת..תמיד ניתן להפסיק טיפול ברמות TSH כאלו.אפשר לנסות 3 חודשים. בהצלחה

מנהל פורום אנדוקרינולוגיה מבוגרים וסוכרת