חוסר סידן ותופעות

דיון מתוך פורום  אנדוקרינולוגיה מבוגרים וסוכרת

23/07/2014 | 08:01 | מאת: ליאור

שלום רב- אני בן 33, כשנה לאחר כריתת בלוטת התריס עם פגיעה בפרתירואיד. אני צורך מידי יום יוטירוקס (200 מ"ג), אלפא די3 (3 מיקרוגרם), סידן ויטה קל (2000-3000 מ"ג). בתקופה האחרונה חזרו לי בהחרפה תופעות של זרמים בגפיים, נמלולים, התכווצויות וקיפאון שרירים, חוסר סבלנות ותחושות בחילה מתמדת. בנוסף החלו תופעות נוספות של התקפי רעב וגלי חום והזעה קיצוניים. מבחינת הבדיקות רמת הסידן לא מתרוממת, למרות כמויות הכדורים. האם יש דרך טיפול נוספת? האם התופעות מוכרות או שמדליקות נורה אדומה?

ליאור שלום התופעות של חוסר סידן מוכרות וככלל קשה למדי להגיע לאיזון במצב כמו שלך, אך אין המלצות מיוחדות מעבר לנטילת סידן ואלפא D ומעקב מעבדתי לפי הצורך. כל טוב

מנהל פורום אנדוקרינולוגיה מבוגרים וסוכרת