מה הם הערכים הנורמליים של TSH?

דיון מתוך פורום  אנדוקרינולוגיה מבוגרים וסוכרת

21/07/2014 | 23:14 | מאת: Ettel

אני מאובחנת כחולת האשימוטו מזה 15 שנים ,אני מטופלת באלטרוקסין ומוגדרת כמאוזנת . לאחרונה בביקור אצל רופא ממוחה נאמר לי שהערכים המומלצים של TSH הם 1.5-2 . הערכים שלי נעים בין 2 ל-3.5 ומוגדרים בתוך הטווח הנורמלי על ידי קופת החולים. אני לא מבינה, אם הערך המומלץ על ידי מומחים באנדוקרינולוגיה הוא 1ץ5 למה קופת החולים מגדירה אותו כפי שתיים יותר?

שלום אטל תחום הנורמה של TSH כפי שמוגדר בארץ היום הוא בערך 0.5-4.8 הנורמה מוגדרת לפי סטטיסטיקה מקומית. עדיין, השאיפה היא לאיזון סביב ערכים מעט נמוכים יותר וייתכן ובעתיד גם הגדרות הנורמה תשתננה

מנהל פורום אנדוקרינולוגיה מבוגרים וסוכרת