tsh

דיון מתוך פורום  אנדוקרינולוגיה מבוגרים וסוכרת

21/07/2014 | 16:33 | מאת: יקי

שלום רב , אני בן 75 . לפני 40 שנה חליתי בסרטן בלוטת התריס -פפילר . עברתי כריתה מלאה של הבלוטה וקיבלתי הקרנות .נאמר לי לשמור על רמת TSH קרוב ל1 גם משום שאני חולה במחלת לב .אני במעקב קבוע ורמת הTSH כל העת קרוב ל 1 . היום ביצעתי את כל בדיקות הדם הרוטיניות שנמצאו כולו בתחום הנורמלי לבד מTSH : 10.5 . מה קרה ? אני בלחץ . האם יתכן השימוטו כאשר הבלוטה נכרתה ? ראוי לציין שאני נוטל 1350 מק"ג אלטרוקסין לשבוע .מה אני אמור לעשות . ומה המשך הברור הנדרש ? תודה עבור תשומת הלב . בברכה יקי

יקי שלום ראשית ממליצה לחזור על הבדיקה ואם אכן גבוהה להעלות את המינון. שנית, אין כל סיבה לדאגה, ההמלצה הרשמית לשמירה על ערכי TSH נמוכים לאחר כריתה עקב קרצינומה, היא לחמש שנים ולכן לא קרה כלום אם הערכים מעט חורגים לאחר 40 שנה. כל טוב

מנהל פורום אנדוקרינולוגיה מבוגרים וסוכרת