תת פעילות בלוטת התריס

דיון מתוך פורום  אנדוקרינולוגיה מבוגרים וסוכרת

18/04/2014 | 23:46 | מאת: ליאור

ד"ר נירית שלום רב. אני סובלת מתת פעילות קרוב ל 3 שנים, כאשר רק בחצי שנה האחרונה אני מאוזנת.,תוצאות הבדיקה האחרונה הן: TSH=0.62 T3=3.4 T4=1.2 אני רוצה לציין כי חילוף החומרים שלי תקין וגם התחושה הכללית. עם זאת, אני חווה קושי משמעותי בירידה במשקל. אני רצה שלוש פעמים בשבוע ומקפידה על תפריט מאוזן נמנעת מכל סוג של מתוקים ומטוגנים, כאשר בעברי הייתי מצליחה לרדת בקלות במשקל וכרגע אני חצי שנה בלי תזוזה. עשיתי בדיקה נוספת שהרופא המליץ לי: THYROGLOBULIN Ab והתוצאה היא: 276.8 IU/ml ANTI THYROID PEROXID והתוצאה היא: 169.0 IU/ml מדוע למרות שבדיקת ה TSH תקינה בבדיקה הנ"ל אני מחוץ לטווח התקין? האם הדבר אומר שאני מאוזנת? למרות שבבדיקת האנזים אני מחוץ לטווח? מה יכולה להיות הסיבה לירידה במשקל? תודה מראש , ליאור

שלום רב כל עוד רמת ה TSH תקינה הינך מאוזנת.וזו לא הסיבה לקושי בירידה במשקל.כל טוב וחג שמח

מנהל פורום אנדוקרינולוגיה מבוגרים וסוכרת