חיסון RSV

דיון מתוך פורום  טיפת חלב

30/12/2011 | 10:43 | מאת: מאיה

שלום, בני נולד פג במשקל 1377 גרם עקב Iugr. גילו המתוקן כמעט 5 חודשים וכרונולוגי 6 חודשים. רציתי לדעת האם כדאי לתת לו את החיסון? האם ניתן עדיין לתת לו את החיסון? מה תופעות הלוואי של החיסון? האם עדיף לתת לו את החיסון אחרי או לפני החיסונים שהוא אמור לקבל בחודש ינואר? מודה מראש על תשובתך :)

מאיה שלום,על פי נוהל משרד הבריאות חיסון RSV ניתן לפגים שנולדו עד שבוע 32 ו6 ימים. או תינוקות שנולדו מתחת ל1 קג'.לכן הפג שלך אינו זכאי לחיסון מסל הבריאות. החיסון הוא מצויין - הוא מונע תחלואה של וירוס הRSV (הגורם לברוניכטיס) בחודשי החורף, בד"כ אינו עושה תופעת לואי, והוא ניתן מדי חודש נובמבר,דצמבר, ינואר, פברואר, מרץ.ניתן לתת את החיסון בכל עת - ללא קשר לחיסוני השגרה. אך - החיסון הוא מאד יקר!!!!(1000 דולר לאמפולה) ולכן אם תינוקך אינו זכאי זה כמעט משימה כלכלית בלתי אפשרית .אך יש לזכור כי פג שבוע 35 הוא בסיכון נמוך יותר להסתבך עם RSV מאשר פג שבוע 32(לכן הוא אושר בסל הבריאות רק לפגים הקטנים).בכל מקרה - שיהיה חורף בריא!

מנהל פורום טיפת חלב