קשיי הסתגלות בגן

דיון מתוך פורום  טיפת חלב

10/09/2013 | 06:14 | מאת: אמא מודאגת

בתי בת שנתיים (כמעט). עברה לגן חדש לפני שבועיים. לפני כן הייתה בגן גדול בקיבוץ עם מעט ילדים והרבה מטפלות. עכשיו היא בגן עם הרבה ילדים ומעט מטפלות (3 מטפלות על 24 ילדים בני שנה וחצי עד שנתיים וחצי), ויש לה הרבה קושי להסתגל לגן. היא בוכה בבוקר שהיא לא רוצה ללכת לגן וממש אוחזת בי חזק שהיא לא רוצה להיפרד. בגן עצמו אמרו לי שהיא כל הזמן עם מוצץ ועם בובה שלה ולא נפרדת מהם. אני לא זוכרת שהיו כל כך הרבה קשיים בהסתגלות לגן הקודם, אליו היא הלכה בשמחה (היא הגיעה לגן בקיבוץ בגיל שנה). כמה זמן לוקחת התאקלמות כזאת של ילד בגן ואיך אני יודעת שמדובר אך ורק בקשיי הסתגלות ולא בקושי מהותי יותר בהתנהלות של הצוות למשל. אודה לך על תשובתך המהירה.

שלום, קשיי הסתגלות לגן חדש זה דבר נורמטיבי, ויש לזכור כי ביתך כעת נכנסת גם לשלב התפתחותי חדש בחייה - גיל המרד ובדיקת גבולות- שלאו דוקא אמור להתבטא בגן - אבל בהחלט יכול להוות סיבה לבכי הרב בפרידה - מעבר לקושי בפרידה היא בוחנת עד כמה הבכי שלה ישפיע על שינוי ההתנהגות שלך - "אם אני אבכה יותר , אמא תרים אותי יותר" וכדו'. בכל מקרה כיון שחלק גדול מאד מההתנהגות נובע מהשינוי שהיא עוברת בגן חדש עם מטפלים חדשים - יש לעשות את המעבר הדרגתי - בימים הראשונים להישאר איתה מעט בגן, ולחזור לקחתה אותה אחרי שעתיים, ואחרי יום אחרי 3 שעות וכו'. השימוש במוצץ ובבובה שלה יותר מתמיד - זה מצויין!!! אלה חפצי מעבר נהדרים והם מקלים עליה את הפרידה ממך ואת המעבר משהות עמך לשהות לבד עם אנשים חדשים. אילו דברים שיעזרו לה לעבור את המשבר יותר מהר . נדרשת המון סבלנות. חשוב לשאול את הגננות איך היא היתה במהלך היום - וכמובן אפשר לעשות ביקורי פתע במהלך היום כדי לבחון איך היא מסתגלת אחרי כמה שעות לפרידה ממך. שנה טובה וגמר חתימה טובה!

מנהל פורום טיפת חלב