בעיה של ניתוק מחשבתי מהמציאות

דיון מתוך פורום  בריאות הנפש

13/07/2016 | 09:09 | מאת: mayush2013

היי, בכללי אני בן אדם מאוד אופטימי וחיובי ומצחיק והחיים שלי נראים כרגילים יש לי עבודה שמעריכים אותי בה ואני מתקדמת , בן זוג ולכאורה הכל תקין. רק שבשנים האחרונות אני מתחילה לחוות מן תחושות "ניתוק" כאלה, כאילו אני לא באמת נמצאת בחיים עצמם. התחלתי להתרחק מחברים ולצאת הרבה פחות (בת 23 כעת) כי פשוט הרגשתי שזה מעמסה נוראית עלי , הרעש הפך להיות בלתי נסבל והרגשתי כמו בחלום. היה לי קושי אדיר לתקשר. עם הזמן זה בא והלך ועכשיו תחושות הניתוק שחוזרות נוראיות הרבה יותר ומלוות גם בסחרחורות ופשוט בחוסר יכולת להתרכז בשיחה פשוטה, בעבודה ובכל דבר אחר. רק מן תחושה של ריחוף לא מוסבר. הרבה פעמים בחיי הייתי בסוג של דיכאון קל אבל התחושה הזו של הניתוק מכל מה שקורה ואי יכולת לחוות את החיים כמו שצריך מקשה עלי מאוד. זה בא לידי ביטוי גם בסרטים שאני כבר לא מצליחה ליהנות או בכל פעילות חברתית שאני רק מחכה שתסתיים. התחושה מתפוגגת מעט אחרי פעילות אירובית שאני מבצעת בחדר כושר אבל חוץ מזה אני לא מצליחה להבין מה קורה לי.

קשה מאוד מהתיאור שלך לאבחן מה קורה לך את צריכה להגע לבדקה מול פסכאטר תודה

מנהל פורום בריאות הנפש