התיעצות ocd מחשבות אובססיביות

דיון מתוך פורום  בריאות הנפש

25/04/2016 | 19:59 | מאת: סיוון דוידוב

שלום לך וחג שמח..מזה כמה שנים אחותי סובלת מאו סי די בדיקות חוזרות אם הדלת נעולה אם המפתחות במקום אם הגז סגור ועודדד היא חיה אם זה שנים ודי מתגברת..לעולם לא הלכה לטיפול... נולד לה ילד לפני חצי שנה והאו סי די שלה התחיל להתבטות במחשבות אובססיביות של אם חלילה היא תיפגע בילד(הבנתי שזה קורה לעוד נשים אחרי לידה ) באים לה דמיונות ומחשבות מפחידות על כל מיני מצבים שהיא פוגעת בו ברור שהיא לא רוצה בכך ואוהבת אותו יותר מכל דבר בעולם.. אם היא יודעת שהמחשבות סתם משקרות לה ולא הגיוניות אז למה זה מהדהד בראשה? היא לא מעוניינת בתרופות וכאלה..היא בחורה כשרונית במוסיקה שמחה טובת לב בריאה עובדת לעולם לא היו לה דכאונות היא כל כך מאושרת מהילד החמוד..אבל המחשבות גורמות לה לחרדה ולפחד שאולי היא תפגע בו חלילה ושובבב זה סתם בראש ..איך היא עוזרת לעצמה לחזור לחיים רגילים..ללא המחשבות הרעות??

שלום רב הבעיה מוכרת תרופות יעילות ביותר ,אם לא רוצה תרופות מוצלץ בחום טיפול פסכולוגי התנהגותי תודה חג שמח

מנהל פורום בריאות הנפש