מדיטציה

דיון מתוך פורום  בריאות הנפש

24/07/2014 | 16:58 | מאת: אלמוני

שלום רב ד"ר ברבר, יש לי 3 שאלות חשובות על מדיטציה טרנסנדטאלית. המקרה: חבר שלי תירגל מדיטציה טרנסנדטאלית במשך 3 עד 4 חודשים. לפי מה שהוא סיפר לי , הוא נפגע יותר מאשר זה תרם לו. הוא מספר על כ - 20 השפעות שליליות מול כ - 10 חיוביות. התרומה היתה מבחינה קוגניטיבית - זיכרון, ריכוז , אינטלגנציה. הוא נפגע הרבה מבחינה נפשית, רגשית - חברתית , נפשית ופיזית. דוגמאות לפגיעה: כאבי בטן, כאבי ראש, ניתוק מן המציאות, הזיות, חרדה במקומות מסוימים, הבעות פנים מוזרות וקשר עין מוזר, שמיעת קולות מוזרים ועוד. בעקבות כך, הוא החליט להפסיק תירגול מ"ט. הוא נמצא כהיום ב - 25ימים של גמילה. שאלות שלי : 1. האם המדיטציה הטרנסנדטאלית נחשבת לכת מסוכנת ולטכניקה היפנוטית מסוכנת? 2. מה דעתך על המדיטציה הטרנסנדטאלית? 3.מורי המ"ט ומתרגיליו אומרים כי המדיטציה הטרנסנדטאלית היא המדיטציה הכי הכי טובה בכל התחומים , הן מבחינה נפשית, הן מבחינה גופנית וכו'. כמו כן, הם אומרים כי היא יותר טובה מכל מדיטציה אחרת ומעניקה יותר רגיעה , ביטחון, מיצוי פונטיציאל בכל תחומי החיים וכו'. האם זה נכון? מה אתם אומרים על כך? מה אתם חושבים על כך? האם 600 מחקים התומכים במ"ט הינם נכונים? אם תרצה ,אז תוסיף מידע נוסף. תודה רבה מראש

אין אני מומחה למדיטציה כדאי לשאול בפורמים של רפואה אלטרנטיבית

מנהל פורום בריאות הנפש