גלולות וציפרלקס

דיון מתוך פורום  רפואת נשים

23/04/2014 | 14:00 | מאת: נעמה

שלום, אשמח מאוד לעזרתכם :). אני נוטלת 10 מ"ג ציפרלקס כשנה, בפעם השניה. לפני כשנתיים נטלתי חצי שנה אותה כמות. לפני כחודש נכנסתי לתקופה לחוצה והעליתי את המינון ל 15 מ"ג. במקביל לפני פחות מחודש התחלתי ליטול גלולות בפעם הראשונה בשם מרסילון. בסביבות הגלולה התשיעית שנטלתי הידרדר מצבי באופן יוצא דופן מבחינה נפשית. פניתי לרופאת נשים והחלפתי לגלולה בשם יאז. בנתיים אני בכדור ה 10 של היאז ומצבי בסדר, אבל, אני אמורה להתחיל ליטול בעוד פחות מחודש כדור נוסף המכיל פרוגסטרון ואני חוששת שהוא יגרום להדרדרות דומה לזאת שגרם המרסילון. האם יש דרך לבדוק זאת? תודה!

שלום אין דרך לבדוק זאת כל גלולה ביאז מכילה גם אסטרוגן וגם פרוגסטרון

מנהל פורום רפואת נשים