חשש ומתח מכתמים חומים והמטומה

דיון מתוך פורום  רפואת נשים

31/08/2016 | 23:37 | מאת: יערה

ערב טוב ב"ה אני בהריון שבוע 9. (אם לשישה ילדים בריאים ב"ה) לפני 3 שבועות, קינחתי לאחר שירותים וראיתי דם בכמות הקטנה מזו של ווסת. שנעצר מייד לאחר מכן. ללא כל שאריות דם או כתמים בגוונים אחרים. בבדיקה אצל רופא נשים בקהילה, בשבוע 6 נצפה דופק ועובר תקין, אבל ראה המטומה ושלח אותי למחרת, למיון נשים בבי"ח כרמל, כדי לוודא במכשיר אולטרא סאונד משוכלל יותר. שם נצפה שק הריון ובתוכו עובר עם דופק מתאים לשבוע 6 + יום. וליד השק המטומה בגודל 0.97*2.6 ללא ממצא חריג אחר. נשלחתי לביקורת לאחר 10 ימים. מכיוון שהרופא שלי בקהילה היה בחופשה נסעתי למרפאת נשים זבולון. בבדיקה נמצאה המטומה בינונית. שק הריון ברחם ובתוכו עובר עם דופק. crl:14.5 מתאים ל7.6 שבועות. לפני כ-3 ימים, בשבת האחרונה, שבוע 9, ראיתי שוב דם, (פעם שנייה), שנעצר לאחר מכן, שוב, בכמות הקטנה מכמות של וסת. הדם האדום נעצר מייד ומאז 3 ימים, ישנם כתמים חומים קטנים על התחתונית. התור הבא שיש לי במרפאת האם שלי, נקבע ל12.9. עוד כשבוע וחצי. אין לי כאבים בבטן ולא בבטן התחתונה. מדי פעם בחילות כיאה לתחילת הריון. לעולם לא היו לי תופעות כאלו ב6 הריונות הקודמים. אני מוטרדת מאוד ומתפללת שההיריון ימשיך להיות תקין. אם צריך לנוח טוטאלית אעשה הכול, בשביל לשמור על העובר בריא. עד אז אני במתח גדול של צפייה לטוב, אשמח לעזרתך, מעריכה יערה

שלום לא הבנתי מה השאלה אכן יש צורך במעקב ובקורת חוזרת מנוחה לא עוזרת

מנהל פורום רפואת נשים