פוליפ בהריון

דיון מתוך פורום  רפואת נשים

29/08/2016 | 11:17 | מאת: מעיין

שלום דר, בשבועיים האחרונים התחיל להופיע דימום קל על נייר הטואלט, פעם ביומיים שלושה, בערך פעמיים שלוש ביום. הלכתי לרופא, באולטרסאונד הכל היה תקין, נצפה עובר עם דופק, אך לאחר מכן הרופא בדק ואיבחן פוליפ כחלחל בגודל 15 ממ. אמר שאין מה לעשות עם זה, לא מורידים אותו בהריון וסביר להניח שנוצר בגלל ההריון, מהשליה. האם מומלץ להוריד את הפוליפ לאחר הלידה? והאם ישנה השפעה על הלידה? קראתי שהוא יכול לגרום לדימום מסיבי בלידה. האם נכון? אשמח למענה. תודה

שלום אכן מומלץ לא לכרות את הפוליפ בהריון הוא יכול לגרום לדמום קל ולעיתים נדירות דמום חזק אבל הוא לא משפיע על ההריון ולא על הלידה ברוב המקרים הוא נעלם לאחר הלידה אך אם לא - כורתים אותו לאחר הלידה

מנהל פורום רפואת נשים