אמצעי מניעה לאחר הפלה

דיון מתוך פורום  רפואת נשים

26/07/2016 | 12:27 | מאת: דנה

שלום רב, לפני כשלושה שבועות עברתי גרידה בשבוע 10 לאחר הריון מולארי(מולה חלקית). הדימום פסק לאחר 5 ימים מהגרידה. אני במעקב של הורמון ביטא בינתיים כבר ירד ל14. אני צריכה למנוע הריון לתקופה של חצי שנה והתחלתי לקחת גלולות מיקרולוט לפני כשבועיים וחצי. אני מקפידה לקחת בשעה קבועה ובכל זאת יש לי הרבה דימומים(בעיקר הפרשות חומות אך היום גם דם אדום ממש ובכמות גדולה יותר). הייתי אתמול אצל רופא שאמר לי לעבור לגלולות יאז. הוא טען ההדימומים עכשיו הם עוד מההפלה. בקיצור.. אני מתלבטת מה לעשות.. קראתי שגלולות יאז נחשבות קצת "מסוכנות" יחסית והן יעילות לנשים צעירות ללא היסטוריה של לקיחת גלולות. (בעבר השתמשתי רק בגלולות בזמן הנקה- סרזט ומיקרולוט). אני מתלבטת אם להמשיך עם המיקרולוט ולקוות שהדימומים האלה יחלפו או לעבור ליאז(או לבקש משהו אחר). אשמח לעצתך המקצועית. באיזה גלולות להשתמש? האם הדימום עוד יכול להיות מההפלה? סליחה על האורך... תודה רבה!!

שלום גם אני חושב שכדאי לעבור לגלולות משולבות בגלל הדמומים אפשר גלולה אחרת. לא חייבים יאז

מנהל פורום רפואת נשים