הריון ראשון, חום גבוה ושחלות פולציסטיות

דיון מתוך פורום  רפואת נשים

29/05/2016 | 14:19 | מאת: לירון

שלום רב, אני בחורה בת 28, אחות במקצועי. מיום הווסת הראשון שלי (סביב גיל 15 כמדומני) ועד היום סבלתי ממחזור לא סדיר המופיע כל כ-3-4 חודשים. באולטרסאונד וגניאילי נראו כמובן שחלות פוליציסטיות, בעוד שהתמונה ההורמונלית והקלינית (שיעור יתר, אקנה, השמנה) והתמונה בבדיקות הדם, תאמה פחות לתסמונת ונטתה להיות תקינה. עד שנה זו טופלתי בגלולות למניעת הריון שכמובן הסדירו את הווסתות. מלפני כשנה הפסקתי ליטול במטרה להרות. מיום ההפסקה באוגוסט האחרון קיבלתי כ-4 פעמים וסת. ביום שישי האחרון 27/05 בבדיקות מקיפות שנתם הגניקולוג במטרה להתחיל תהליך - נמצא הורמון בתא ברמה 80.4, באופן ספונטני ולאחריו גם בסטיקים חוזרים ונשנים של שתן. אלא שיום לאחר מכן, בשבת חשתי כל היום בברע, תחושות קור וצמרמורת, כאב בבליעה לא משמעותי, ועם לילה עלה החום ל-38. הפחד הביא אותי למר"ם - בבדיקות דם - לויקוציטוזיס 18.8. - קיבלתי רפאפן מחשד לפרינגיטיס. אור ליום ראשון, הבוקר, פניתי לגניקולוג בחשש להמשך ההריון שלי. הגניקולוג פטר אותי בכך שאין כעת מה לעשות, אכן תיתכן הפלה ועליי ליטול אנטיביוטיקה בהתאם להנחיות רופא המשפחה, ולחזור על בתא בסוף השבוע. הבוקר אני עדיין חלשה, ללא חום גבוה,36.8 אך מרגישה תחושת קור וחולשה.ללא כאב גרון.אך כעת נוספו לכך כאבים בבטן תחתונה כשל מחזור. רופאת המשפחה הפנתה לחזרה על הבדיקות הס"ד , השתן ומשטח הגרון ולדבריה רק עם חוזר החום - ליטול את האנטבייוטיקה. כאמור נכון לעכשיו אין חום, אך הכאבים בבטן התחתונה מוסיפים ללחץ שלי מאיבוד ההריון. ממה הם יכולים לנבוע? האם באמת רצוי לעכב את האנטיביוטיקה עד תוצאות מלאות בהינתן מצב שאין חום? מה עליי לעשות כדי לשמר את ההריון הזה? לחוצה. לתשובתך אודה, בברכה, לירון

שלום אין מה לעשות כדי לשמור את ההריון לדעתי היה כדאי לקחת אנטיביוטיקה אבל כעת אם החום ירד אני לא רואה בכך צורך יש לחזור על בדיקת הביתא ולראות

מנהל פורום רפואת נשים