חיידק GBS לא עובר לאחר טיפול אנטיביוטי

דיון מתוך פורום  רפואת נשים

27/05/2016 | 10:27 | מאת: רונית

שלום, בשבוע השישי להריון התגלה שיש לי GBS, לאחר טיפול אנטיביוטי, לאחר שבועיים, ביצעתי בדיקה שנייה ועדיין התגלה ה GBS כחיובי, לאחר טיפול שני של אנטיביוטיקה והמתנה של שבוע, ביצעתי בדיקה ושוב ה GBS חיובי. היום אני בשבוע 15 והרופא אמר לי, שבגלל שזו הפעם השנייה לאחר טיפול אנטיביוטי והחיידק לא עבר, אני צריכה לקחת אנטיביוטיקה לאורך כל ההריון (נשארו עוד 25 שבועות). קצת נראה לי מוזר לקחת כל כך הרבה אנטיביוטיקה ועד במהלך הריון. השאלות שלי: - האם זה נכון לקחת אנטיביוטיקה לאורך כל ההריון? - האם זה לא יכול לפגוע בעובר? - האם החיידק לא יכול פתח עמידות בפני אנטיביוטיקה אצלי או אצל העובר? אני גם יודעת שאני צריכה לקבל אנטיביוטיקה במהלך הלידה. תודה מראש, רונית

שלום חיידק ה GBS הוא דייר קבוע בנרתיק שלך ולא גורם כל נזק אלא רק בלידה לכן אין צורך לטפל בהריון אלא רק במהלך הלידה

29/05/2016 | 14:09 | מאת: רונית

היי, בהמשך לתשובתך, ה GBS התגלה בבדיקת שתן והרופא אמר שזה יכול לפגוע לי בכליות ולכן הוא נתן לי אנטיביוטיקה עד סוף ההריון. האם עדיין תשובתך זהה, שלא צריך טיפול במהלך ההריו, אלא רק במהלך הלידה? בברכה, רונית

מנהל פורום רפואת נשים