תוצאות סקר שליש ראשון

דיון מתוך פורום  רפואת נשים

25/05/2016 | 14:11 | מאת: שירן

שלום,ביצעתי בדיקת שקיפות עורפית בשבוע 13 4 (לפי וסת אחרונה), גודל העובר התאים לשבוע 14 1. הבדיקה יצאה תקינה (הממצאים חושבו לפי הגיל שמתאים לגודל העובר) ושיפרה את הסיכון לתסמונת דאון מ-1:800 ל-1:1200. לאחר 3 ימים ביצעתי את בדיקות הדם של סקר שליש ראשון. בטופס הבדיקה צויין שאני בשבוע 13 6 (כי אחרת לא היו מבצעים את הבדיקה)...ובשקלול יצא שהסיכון לתסמונת דאון יותר מ-1:386. למרות שכל המדדים היו בטווח הנורמה. Nt יצא 2.7 מ"מ (אני בת 30,הריון אחרי i.v.f). השאלה שלי היא אם זה שבטופס צויין 13.6, למרות שזה לא מתאים לגיל ההריון שהתקבל בשקיפות, יכול לגרום לטעות בשקלול התוצאות? אשמח לתשובה.

שלום בהחלט כן אבל אחרת לא ניתן לבצע את השקלול כלל את צריכה לשקול אם לבצע דקור מי שפיר או בדיקת דם לדי אנ איי עוברי NIPT

מנהל פורום רפואת נשים