אבחון שגוי

דיון מתוך פורום  רפואת נשים

28/07/2015 | 23:22 | מאת: אנונימית

שלום אני בת 16 בגיל 14 הלכתי לרופאת נשים כתוצאה מסוג של בדיקה שגרתית כי לא קיבלתי וסת והייתי מוטרדת רציתי להיות בטוחה שהכל בסדר אז הלכתי בבדיקה השגרתית כביכול רופאת הנשים אמרה שמשהו לא בסדר היא קראה לזה הדבקות של שפתיים ושאני צריכה לשים משחה מסוימת במשך שנה או חצי שנה כדי לראות שינוי קניתי את המשחה והשתמשתי בה כמה ימים אבל לא התמדתי השנה החלטתי שאני רוצה להשתמש בה כדי שהכל יראה שם בסדר ( מן הסתם לא רציתי שמשהו לא יהיה בסדר ושזה ישפיע עליי בחיי הבוגרים ובכללי אני לא חושבת שמישהו רוצה להרגיש חריג) בכל מקרה התחלתי להשתמש שוב במשחה ההיא ותוך כדי הלכתי לביקורת לאותה הרופאה שאמרה לי שזה נראה לא ככ טוב ושאני חייבת להתמיד כי בעתיד זה נורא יחמיר עד לכדי רמה שהכל פשוט יהיה חסום כביכול או משהו כזה .. הלחיצה נורא בכל מקרה המשכתי להשתמש כמויות נוראיות של כל יום משחה לסיים שפופרת בחודש ולהמשיך לשפורפרת הבאה המשכתי חודש חודש וחצי עד שזה פשוט התחיל להחמיר לתרוםה היו תופעות לוואי הרסניות כלפיי שאפרט בהמשך בכל מקרה משהו לא היה נראה לי הגיוני חקרתי קצת באינטרנט וקראתי שההדבקות כביכול זה משהו שקורה במצב של מחסור בהורמונים לתינוקות בגיל כמה חודשים והמשחה שניתנה לי בכלח מיועדת לנשים בגיל העמידה שיש להם מחסור נוראי בהורמונים בנרתיק ואני כן מקבלת מחזור דיי סדיר ושמה טמפונים והכל טוב בכל מקרה קבעתי תור לרופא מומחה שבדק ואמר לי את הדברים הבאים : המבנה האנטומי שלך קצת שונה אבל הכל שם בסדר אין שם שום הדבקות והיא איבחנה אותך ממש לא בסדר לא היית אמורה לקבל את המשחה הזאת בשום עולם וענראה שתצטרכי טיפול פסיכולוגי לכמה שנים טובות אחריי השטויות שהיא הכניסה לך לראש אוקיי התעודדתי שהכל בסדר אבל המשחה שהיא הביאה לי גרמה למספר תופעות לוואי שנמשכות עד היום ולא עוברות רגישות מזעזעת ברמה שאני לא יכולה להתנהל בחיי היום יום כי מאז שהתחלתי להשתמש בזה אני רק סובלת בנוסף לקח מתלווים כאבים רבים לא נשכח את העובדה שנכנסתי לדכאון בין חודש לחודש וחצי מאז שהשתמשתי במשחה. ברור שהפסקתי להשתמש בה איך שראיתי שיש לי תופעות לוואי מחרידות שכאלה אבל אני דיי עובדת עצות לא יכולתי לדבר עם הרופא ולהסביר לו על התופעות שאני סובלת מהן כי היו עוד מספר אנשים בחדר אחיות וכו ולדבר על דבר כזה זה דיי מבייש אבל מאז השימוש במשחה אני סובלת בכל רגע ולא יודעת מה לעשות אני יודעת שקיבלתי רמה של הורמונים בנוסף לרמה של הורמונים שיש לי מספיק בגוף בשיא גילי האם יש משהו שיכול להפסיק את ההשפעה? האם אפשר להוריד את רמת ההורמונים? האם יש איזהשהיא דרך שאוכל לחזור למצב נורמאלי? כל המצב הכניס אותי לתקופה נורא קשה אשמח לקבל תשובות במהרה . לדעתי שם המשחה הוא אובסטין אם אני לא טועה חזור

שלום אין השפעה מאוחרת של המשחה לאחר שמפסיקים אותה ולכן התופעות שאת מדברת עליהן לא קשורות לטפול אלא למצב הנפשי שלך יש לטפל במצב הנפשי אצל פסיכולוג

מנהל פורום רפואת נשים