וירוס הפפילומה

דיון מתוך פורום  רפואת נשים

22/11/2014 | 17:52 | מאת: מפוחדת

היי אני נמצאת בבלבול קל ואשמח אם תוכל לעזור לי. לפני כחודשיים אני ובן זוגי התחלנו לקיים יחסי מין (ללא קונדום - אני על גלולות) בהתחלה הופיע לי פצעון קטן על השפתיים החיצוניות באיבר המין וחשבתי שזה מן חצ'קון וברוב חכמתי פיצצתי אותו, יצאה קצת מוגלה וזה קצת דימם, לאחר מכן נשאר פשוט משהו כמו יבלת קטנה באותו האיזור. לפני כשבוע התחיל לי גרד קל באיזור ושמתי לב שהופיעו עוד כמה נגעים קטנים. פניתי לרופא נשים והוא אמר שזה קונדילומה ושבוע הבא אני הולכת לקבל טיפול מקומי במצב. חשוב לציין שלבן זוגי אין נגעים כלל באיזור איבר המין, אך שלחתי אותו להיבדק בכל מקרה. לפני כ6 שנים עברתי את סדרת החיסונים נגד סרטן צוואר הרחם, האם עצם החיסון יכול להיות שקיבלתי את הוירוס? או האם יש סיבות אחרות לזה? ומה ההשלכות של זה לעתיד? האם זה משהו שאפשר לטפל בו והוא לא יחזור שנית או שזה משהו שיש לי עכשיו לכל החיים? אמשח אם תוכל לסדר לי קצת את המשחבות בראש

שלום אין קשר לחיסון להיפך.החיסון אמור למנוע קונדילומה קונדילומה היא יבלת וירלית המועברת ביחסי מין אפשר לטפול והסכוי להשנות מאד קטן

23/11/2014 | 11:15 | מאת: מפוחדת

קראתי באינטרנט וכתוב שגם אם יחסי המין הם מוגנים אפשר להידבק רק מחיכוך בעור. האם זה נכון? לבן הזוג שלי כרגע אין את זה ולפני כן היו לי יחסי מין מוגנים.. ולמה הכוונה בסיכוי להשנות שהוא מאוד קטן?

מנהל פורום רפואת נשים