מורפולוגיה ומחסור בויטמין בי 12

דיון מתוך פורום  פוריות הגבר - בדיקת פוריות, בדיקת זרע ובעיות פוריות אצל הגבר

19/07/2016 | 13:40 | מאת: בתזוג

שלום רב, לבעלי התגלתה בעיה במורפולוגיה של הזרע - שעומדת על 0 אחוז. פרמטר הריכוז מצוי בגבול התחתון אך תקין, פרמטר התנועתיות תקין (כל זאת לאחר פענוח של רופא). בעלי עשה בדיקות דם כלליות והתגלה שויטמין הבי 12 שלו מתחת לקו התחתון של הנורמה. רופא המשפחה יצא עמו קשר ואמר שכדאי שיתחיל לקחת תוספי בי 12. 1. האם ללקיחת תוספים של בי 12 (ובהנחה שאכן כמות הבי 12 תעלה) - תהיה השפעה על שיפור המורפולוגיה של הזרע (זו השאלה החשובה ביותר שכן אנחנו לא רוצים לבזבז זמן מיותר)? 2. תוך כמה זמן נוכל לצפות עלייה כזו? 3. האם מומלץ לקחת את הויטמין ולהמתין שתהיה עלייה ואז לבצע את הבדיקה שוב? תודה רבה

27/07/2016 | 16:14 | מאת: פרופ' בנימין ברטוב Ph.D

אינני יודע להגיד שהוויטמין B12 אכן ישפר את המורפולוגיה של הזרע. יש לעקוב לאחר המורפולוגיה כל 3 חודשים.

מנהל פורום פוריות הגבר - בדיקת פוריות, בדיקת זרע ובעיות פוריות אצל הגבר