תוצאות בדיקת זרע לבירור אי פריון מישני

דיון מתוך פורום  פוריות הגבר - בדיקת פוריות, בדיקת זרע ובעיות פוריות אצל הגבר

07/02/2016 | 19:25 | מאת: עינת

שלום, אנחנו בהתחלת בירור פיריון מישני{ יש 2 ילדים} בעלי עשה בדיקת זרע נאסף בכוסית לאחר קיום יחסים אשמח לדעת מה זה אומר... בלחץ... נפח- 0.5 מייל צמיגות- לא תקינה PH - 6.6 אגלוטינציה –אין ספירת זרע ריכוז 6^10 *110 מס זרעונים 6^10 *55 תנועה- 18% 4%טובה 9%בינונית 5% איטית מורפולוגיה 6% תקינים ראש 70% MULTIPLE 24% סיכום: [מה שהיה מסומן ב V] Asthenozoospermia צמיגות PH

08/02/2016 | 17:31 | מאת: פרופ' בנימין ברטוב Ph.D

ענת שלום רב, מכיוון שהזירמה נאספה בכוסית, לבטח חלק מהזירמה נשארה בנרתיק. אכן ריכוז תאי הזרע האמיתי יהיה גבוה יותר מזה שהתקבל אך בכל זאת, ערך של 55 מיליון תאים אשר התקבל, הינו ערך תקין. ערך התנועה אשר עומד על 18% הינו נמוך יחסית ואמור בדר"כ לנוע סביב ה40%. אך שוב, ייתכן כי התנועה האמיתית גבוהה יותר וכי חלק מהתאים נתקלו בנוזל הנרתיק שהוא בעל חמוציות גבוהה. אמנם הPH שהתקבל היה חומצי מידי (6.6) ויתכן שבחלק מהתאים נעצרה התנועה עקב חומציות זו. מכל הנאמר לעיל, נראה כי בדיקה זו היא חלקית בלבד וצריך לחזור עליה בקונדום סטרילי המיוחד לבדיקות זרע. מאחר ומדובר בעקרות משנית יש להוסיף לבדיקה גם תרבית חיידקים שהינה סיבה אפשרית לעקרות זו. יש צורך להתכונן לבדיקה באופן נכון ולשמור על הסטריליות שלה. פרטים נוספים במעבדתנו.

08/02/2016 | 19:27 | מאת: עינת

תודה רבה רבה על התגובה המפורטת ... בבדיקה רשום שלא נמצאו תאי דם לבנים.. זה לא שולל דלקת? אשמח לתגובה. שוב תודה

מנהל פורום פוריות הגבר - בדיקת פוריות, בדיקת זרע ובעיות פוריות אצל הגבר