ספירת זרע מדאיגה ......

דיון מתוך פורום  פוריות הגבר - בדיקת פוריות, בדיקת זרע ובעיות פוריות אצל הגבר

01/02/2016 | 16:42 | מאת: עינת

בן זוגי עשה ספירת זרע ביום 10.1.16 [בפעם הרביעית-עשה גם שנים קודמות]והתוצאות vo: abstinence=4 viscosity=normal volume=2 ph=8 count=0.1 tot.count=0.2 motility i= few grade=2 והבדיקות האחרות motil,eosin,morphology, normai, borderline,amorphous, pyriform,round,tail,midpiece,others, prem.cell, fructose,w.b.c כל אלו התוצאות היו קו אלכסוני (/), מה אומרות הבדיקות הללו??? ברור לי שאנו מיועדים לivf אבל מה הסיכויים שלנו להיכנס עם הנתונים האלו להריון והאם תוכל לומר לי עד כמה זה חמור??, אני בת 27 והוא בשלהי שנות ה30...בבקשה תעזור לי . תודה מראש.

01/02/2016 | 17:32 | מאת: ד"ר רעות ברטוב שיפמן Ph.D

עינת שלום, ישנה בעיה בכמות תאי הזרע ובתנועת התאים. המורפולוגיה של הזרע (מבנה התאים) לא נבדקה בשל מיעוט התאים. אם המורפולוגיה של התאים טובה, ישנם סיכויים גבוהים להיכנס להריון בהפרייה חוץ גופית למרות בעיות התנועה והכמות. מנגד, אם מורפולוגיית התאים גם בעייתית, יהיה קשה יותר להיכנס להריון. במקרה כזה, אנחנו ממליצים לך להגיע אלינו לאבחון מורפולוגי של הזרע במיקרוסקופ בהגדלה גדולה וכן, לבצע תרבית זירמה כדי לראות אם אין זיהום חיידקי שגורם לירידת בפרמטרים של הזרע. באם יסתבר שאכן קיימת בעיה במורפולוגיה של הזרע, כדאי יהיה לבודד את תאי הזרע התקינים מורפולגית ואותם לשלוח ליחידת ההפרייה החוץ גופית להזרקה לביציות ובכך להעלות את הסיכוי להשגת הריון.

מנהל פורום פוריות הגבר - בדיקת פוריות, בדיקת זרע ובעיות פוריות אצל הגבר