כאבים בגוף

דיון מתוך פורום  אורתופדיה - כללי

31/10/2014 | 21:47 | מאת: אור

שלום, בעקבות כאבים מעל חצי שנה בחוליות עמוד השדרה (באזור חוליות T10 וT11) וגם בעקבות כאבי ברכיים מעל חצי שנה נשלחתי למיפוי עצמות. תוצאות המיפוי היו כך: "אין לראות קליטות פתולוגיות של החומר לאורך ע"ש. הדגשה קלה בקליטה באזור הארטיקולרי-מדיאלי בשתי הברכיים, יכול להתאים לתהליך דלקתי ארטריטי או נזק מאמץ שחיקה. הדגשה קלה בקליטה באזור המקורב המדיאלי של כף רגל שמאל, יכול להתאים לתהליך דלקתי או נזק מאמץ." ממה שהבנתי בעמוד השדדרה לא מצאו כלום אבל הכאבים עדיין קיימים והם לא קלים. א. מה השלב הבא שעליי לעשות בנוגע לכאבים בעמוד השדרה? ב. מה משמעות תוצאות המיפוי? מה יש לי בברכיים? האם זה נזק ניווני ואני צריך לדאוג? ומה הטיפול? (אני בן 20, ויש לציין שאני עוסק בספורט) בנוסף יש לי פסוריאזיס במרפקים, כמו כן כאבי הגב הם חזקים בעיקר בבוקר, הם קיימים גם במהלך היום אבל בבוקר במיוחד. ולאחרונה החלו לי גם כאבי במפרק הירך הימני בעיקר בלילה. והאם נטילת כורכום כתוסף תזונה יעיל כטיפול אנטי דלקתי? תודה.

בדיקת מיפוי עצמות אינה בדרך כלל השלב הראשון בהערכת כאבי גב. מציע לפנות לאורתופד. נחוצה שיחה , בדיקה גופנית ובהמשך החלטה על בדיקות דימות המתחילות בביצוע צילום רנטגן. במחלת הפסוריאזיס יש גם לעיתים מחלת עמוד שדרה דלקתית. מציע להתייעץ בהמשך עם ראומטולוג. כורכום כתוסף מזון לא מהווה טיפול אנטי דלקתי ממשי.

מנהל פורום אורתופדיה - כללי