פצע לחץ

דיון מתוך פורום  כירורגיה פלסטית

16/09/2014 | 01:44 | מאת: רותי

שלום חולה סיעודי עם פצע לחץ גדול בישבן בדרגה 4, רמת חלבונים 2.6, המוגבלובין נמוך. אלו המלצות יש בכדי לשפר את מצבו בצורה דרסטית? האם מזרני אוויר דינמיים יעילים גם לריפוי או רק למניעה? האם מזרן טמפור יכול להועיל לריפוי? ומה עם תוספים שיכולים לעודד ריפוי ולחזק את הגוף? יש מזונות רפואיים (זונדה) שהוכחו כמשפרים ? (אבאונד- פרטיב ועוד)? האם תוספים טבעיים יכולים להועיל? קראתי על ויטמין A, שמן דגים, קראתי על מוצר ספציפי: (כמוסת ה Dermastin מכילה בין היתר ויטמין A, ויטמין E, ויטמין C, סלניום ואבץ שהוכחו בעבודות מדעיות רבות כחיוניים לתהליך ריפוי העור וכבעלי השפעה חיובית כטיפול משלים לטיפולים המקומיים באקנה. ) אשמח לקבל עצה והכוונה בעניין זה. תודה

23/09/2014 | 07:26 | מאת: ד"ר יעקב זילר

בוקר טוב הסיכוי לשיפור דרסטי בפצע לחץ עמוק אצל חולה סיעודי במצב מטבולי ירוד אינו גבוה , אם להתבטא בעדינות. שיפור תזונתי ודאי יכול להועיל ואבאונד הוא אחד האמצעים. המזרונים השונים מורידים את מרכיב הלחץ המתמשך , תנאי ראשון לטיפול בכל פצע לחץ. תוספי המזון השונים לא יועילו . רובם כלולים בדיאטה הרגילה.

מנהל פורום כירורגיה פלסטית