האם זה בעיה לגבי הנקה עתידית

דיון מתוך פורום  הנקה - ייעוץ והנקה

28/01/2013 | 21:42 | מאת: אורחת

יש לי בעיה עם פטמות כבר הרבה שנים. כשהייתי בת 12 (לפני 15שנה) הייתי בברכה ומכלור הפטמות ניו לי רכות עם צבע לבן צהוב כזה (הייתי יותר מדי זמן בברכה). אז לא הבנתי מזה, חשבתי אולי אזה ליכלוך אז ניסיתי להוריד את הלבן צהוב הזה וזה התחיל להתקלף. מאז (במיוחד בפטמה אחת) זה נשאר לתמיד כאור כזה סדוק על גבי הפטמות. באחת מהן עם מאין חורים כאלה. במשך השנים זה לא כאב ולא הטריד אותי. הייתי קטנה ופחדתי לספר למשהו. כרגע אני בהריון שבוע 17. מבחינת ההריון הכל תקין. רציתי לשאול האם הפטמו הסדוקות יכולות להפריע לע להעניק? האם יכולה להיות עם זה איזשהי בעיה?

29/01/2013 | 11:35 | מאת: חגית פוקס

לאורחת שלום, על פניו לא נראה שצריכה להיות כל בעיה עם הפיטמה הסדוקה. בהנקה נכונה התינוק למעשה עובר את הפיטמה ולא אמור לפצוע אותה/ להעמיק את הסדק וכדומה. בכל מקרה אני מציעה שכן תראי כבר בהריון את הפיטמה לאחות/רופא משפחה, אולי ניתן לתת לך משהו לטיפול וגם להוריד לחץ סביב זה. דבר שני חשוב שלאחר הלידה כשתניקי תעזרי ביועצת הנקה, כדי שתצמידי נכון את התינוק ללא שיהיו לך פצעים/סדקים. בהצלחה חגית

מנהלי פורום הנקה - ייעוץ והנקה