בעיות הנקה

דיון מתוך פורום  הנקה - ייעוץ והנקה

08/01/2013 | 18:09 | מאת: חיים

שלום! יש לי שאלה...נולד לנו תינוק לפני ארבע ימים והוא לא כ"כ אוכל-זאת אומרת שהוא אוכל פעם בחמש שעות והוא בכלל לא בוכה לאוכל..אנחנו מעירים אותו כדי לאכול ועוד משהו...הוא התמכר למוצץ..הוא לא מוכן לשחרר וזה הדבר היחיד שהוא בוכה בגללו...התחלנו לשאוב והוא דווקא אכל יפה מהבקבוק אבל אישתי לא רוצה לתת לו להתמכר לזה...אנחנו די אובדי עצות...מה לעשות שיאכל בהנקה ולא מהבקבוק?

09/01/2013 | 20:49 | מאת: חגית פוקס

חיים שלום, מזל טוב להולדת הבן. דבר ראשון חשוב לראות שהתינוק שלכם מקבל אוכל, גם אם הוא מקבל אותו בבקבוק ולא באופן ישיר מהנקה. חשוב לוודא שהוא אוכל לפחות 8 ארוחות ביממה, נותן שתן (לפחות שישה טיטולים רטובים) וכן שיש יציאות. כדאי לא להשתמש בשלב זה במוצץ, אנו רוצים שהוא יקבל אוכל ולא ירגע על ידי מציצה. במידה והתינוק לא מתעורר בעצמו לארוחות, צריך להעיר אותו באופן יזום ולתת לו אוכל. במקביל כדאי לפנות למדריכה /יועצת הנקה בטיפת חלב או באופן פרטי, כדי להגיע להנקה יעילה. ושניתן יהיה להאכיל ישירות מהשד. בכל מקרה אם התינוק ממשיך להיות "טוב מדי", אוכל רק פעם בחמש שעות ולא בוכה, צריך לקחת אותו בדחיפות לבדיקת רופא. כל טוב חגית

מנהלי פורום הנקה - ייעוץ והנקה