גמילה מהנקה כשהתינוק מסרב לאכול מבקבוק

דיון מתוך פורום  הנקה - ייעוץ והנקה

31/12/2012 | 20:30 | מאת: עטרה

שלום, התינוק שלי בן חמישה חודשים. בעוד שלושה שבועות אני חוזרת לעבודה, ולא מעוניינת להמשיך בהנקה או לשאוב בעבודה. יש לי שתי שאלות: 1. ניסינו לתת לתינוק בקבוק, אך הוא לא סוגר את הפה על הבקבוק ולא יונק ולא שואב את תכולת הבקבוק. ניסינו סוגי בקבוקים שונים, ניסינו חלב שאוב ותמ"ל, ניסינו גם האכלה ע"י אנשים שונים כשאני-אימו לא נמצאת - אך לא עוזר. לפעמים הוא בוכה , אך ע"פ רוב הוא מאפשר לבקבוק להיות בתוך פיו, אך לא סוגר את הפה ולא שואב/יונק את תכולתו. האם יש עצה בנושא זה? 2. בלילה התינוק מתעורר כל שעה וחצי להנקה. הלילות ממש קשים. מה אפשר לעשות גם בנושא זה כרגע כאשר אני עוד מניקה, ומה אפשר לעשות בהמשך, כאשר ייגמל מהנקה?

01/01/2013 | 09:53 | מאת: חגית פוקס

עטרה שלום, כל הכבוד על ההשקעה הרבה בהנקה. עם חזרתך לעבודה והפסקת ההנקה יתכנו מספר תסריטים: 1. תוך מספר ימים התינוק יתרגל להאכלה מבקבוק ויסתדר איתה. (בדרך כלל המטפלות מצליחות בדברים האלה יותר טוב מההורים) 2. התינוק ימשיך בעקשנותו לאכול מהבקבוק ואז ניתן לתת לו תמ"ל עם מעט דיסה בכפית, כמו כן ניתן להתחיל איתו ארוחות מוצקים מכפית. באשר ללילות, מאחר וסדר היום עומד להשתנות בקרוב, לא הייתי מתערבת בשלב זה. כאשר תחזרי לעבודה והוא יקבל תמ"ל יכול להיות שלבד שנת הלילה תהיה יותר טובה ורציפה ויתכן שיהיה צורך להרגילו למצוא דרך להרגעה בלילה ללא אוכל, בהצלחה רבה חגית

01/01/2013 | 10:45 | מאת: עטרה

חגית שלום, תודה על התשובה. שאלה נוספת בנוגע להפסקת ההנקה במקרה כזה שהתינוק לא מוכן לאכול מבקבוק: לאחר שאנחנו מנסים כבר חודש להציע לו בקבוק בדרכים השונות אך הוא איננו יונק מהבקבוק - האם כדאי להפסיק את ההנקה בצורה חדה, ולהציע לו אך ורק בקבוק (ואם אינו אוכל, אז שישאר רעב), כשבוע לפני הכניסה למשפחתון, כדי שאולי יגיע "מוכן" למשפחתון? -או להניק אותו עד יום הכניסה למשפחתון? אגב, כבר שבועיים התינוק מקבל טעימות של ירקות ופירות , אך אוכל מעט וללא רצון רב מצידו. דבר חשוב נוסף: התינוק נמצא באחוזון 97 במשקל, ומעל אחוזון 100 בגובה , כאמור מהנקה בלבד, כך שאני מאמינה שיש לו מאגרים מספקים.

27/03/2013 | 21:54 | מאת: ויקה

שלום. יש לי את אותו סיפור רק עם התינוק בן 4 חודשים. אני חזרתי לעבודה וממשיכה לשאוב, אבל הוא מסרב לאכול מהבקבוק והמטפלת מאכילה אותו עם כפית. זה לוקח בערך 40 דקות כל פעם וכל הזמו הזה הוא צורח. הוא לא עולה מספיק במשקל. האם יש הצעות נוספות איך ניתן לעקל עליו?

מנהלי פורום הנקה - ייעוץ והנקה