הנקה לא מספיקה

דיון מתוך פורום  הנקה - ייעוץ והנקה

23/12/2012 | 14:54 | מאת: אפרת

שלום! יש לי בן בן שבועיים ובגלל שהוא נולד 2 קילו אמרו לי שהוא חלש מידי בכדי לינוק ולכן הרגילו אותו בתינוקיה לבקבוק. אני שואבת לו ואני מנסה להניק אותו וכשהוא כבר מסכים לנסות, הוא יונק במשך שעה שלמה עד שהוא מתעצבן ובוכה ואני מביאה לו בקבוק שאותו הוא מסיים לגמרי כאילו לא ינק כלום. למהזה ככה? איך מתגברים על זה וגורמים שתהיה הנקה מלאה? תודה.

23/12/2012 | 18:30 | מאת: חגית פוקס

אפרת שלום, מזל טוב להולדת בנך. במקרה שלך התחלת ההנקה בהחלט מאתגרת ולכן מומלץ שתיפני למדריכה/יועצת הנקה במקום מגוריך. בגדול, כדי לשמור על תפוקת החלב שלך, כדאי שתשכרי/תרכשי משאבה חשמלית ותשאבי 6-8 פעמים ביממה, את החלב השאוב את יכולה לתת לתינוק בבקבוק. יחד עם זאת תניקי אותו מספר פעמים ביום, בשל חשיבות המגע ושיכיר את ההנקה, אך רק למספר דקות מכל צד, כאשר יגדל קצת סביר שאפשר יהיה לעבור בהדרגה להנקה מלאה. מומלץ מאוד שתלווה אותך בתהליך יועצת/ מדריכת הנקה, שגם תוכל לבדוק שההנקה יעילה. בהצלחה חגית

מנהלי פורום הנקה - ייעוץ והנקה