מדריך סטומה למתחילים

דיון מתוך פורום  סטומה - תמיכה

15/10/2016 | 17:25 | מאת: רותם שמעון

שמי רותם שמעון, בן 65, ומאז 8/16 אני עם סטומה לאחר גילוי גידול שסותם לי את המעי הגס, הגידול בשלבי טיפול אך בינתיים צומח לו באין מפריע. הפורום כאן נעים ורב מידע אך מטבע הדברים מכיל מידע לבעלי סטומה ותיקים. אני נתקלתי בקשיים רבים בשלב הראשון מיד לאחר צאתי מבית החולי לאחר שהותקנה הסטומה בגלל ההסברים המאד חסרים במחלקה וגם ע"י אחות הסטומה נציגת החברה הספקית. למשל, מה מורחים קודם- אבקה או משחה להגנת העור? ולמה? התחלתי בכתיבת מדריך למקבל הסטומה עם הסברים ועצות, אך אם אעלה אותו לכאן במהרה הוא יידחק מעמוד הכניסה ולמעשה לא יועיל ובעיקר לקהל היעד- בעלי סטומה מייד לאחר שקיבלו אותה. היש למישהו רעיון איפה ניתן להעלות זאת כך שיופיע מיד בכניסה? ואולי אפשר שמנהלות הפורום הנכבדות ישקלו הוספת קיצור דרך בכותרת הפורום עם הכיתוב "מדריך למקבלי ובעלי סטומה"? איני מתיימר שיש לי את כל הידע הנכון והמדויק, מאד סביר שבעניינים מסויימים קיימות גישות או העדפות שונות, לכן ראשית אעלה את המדריך (לכשיושלם...) לכאן, להתייחסותכם ותיקונים בהתאם.

16/10/2016 | 08:19 | מאת: עובר אורח

לפחות ככל שידוע לי. פעם הפורום היה פעיל יותר, כעת פעיל בערך 0. ד"א - כל הבעיות שנתקלת בהן נפתרו?

18/10/2016 | 00:02 | מאת: רותם שמעון

ראשית- חיפשתי באינטרנט, ולמדתי שיש עוד חברות שמספקות ציוד מלבד קולופלסט. התקשרתי להוליסטר והם שלחו אלי אחות נהדרת, שהסבירה לי הכל בפרטי פרטים כולל רקע על פעולת התכשיר בסבלנות רבה וללא קוצר זמן, בשונה מאד מההיא בזמנו מקולופלסט שמיהרה לברוח ללקוח הבא והשאירה אותי חסר ידע ובהחלט לא מרוצה. התייעצתי גם עם האחות הראשית במרפאה שלי בכללית והיא גילתה לי מה שלא מספרים- כל אחות ראשית במרפאת כללית יכולה לתת מרשמי ציוד לסטומה, כל עוד זה לא תרופה- לכן זה למעשה לכל הציוד. בבית המרקחת לא ידעו זאת, היא עדכנה אותם והעסק עובד יופי, לא צריך להיכנס לרופא. אין בעיה עם הכמויות במרשמים, זה לפי כמה שאני רוצה.

מנהלי פורום סטומה - תמיכה