סגירת סטומה

דיון מתוך פורום  סטומה - תמיכה

22/12/2015 | 10:00 | מאת: עדי

שלום רב, בני בן ה5 עבר ניתוח לסגירת סטומה לאחר שנה(עקב מחלה אוטואימונית שפגעה במעי הדק וגרמה לכריתה חלקית). רציתי לשאול מה האינדקטורים אם הניתוח הצליח? איך בכלל מחברים מעיים? איך יודעים שלא נשאר חור? (האם אפשר להפנות גם לאתר טוב שמסביר?)

22/12/2015 | 22:20 | מאת: ...

מניח שהאינדיקטור הטוב ביותר זו ההרגשה שלו אחרי מספר שבועות. אם לא כואבות היציאות ואם הכל "בסדר". לא יהיה חור אבל תהיה צלקת חיצונית (שלא אמורה להיות נורא. אולי אפילו בחורות יאהבו את זה בעתיד. שיגיד שזה מהצבא). יש תפרים בין המעיים לפי מה שאני יודע (ואני לא יודע להגיד לבטח). זה ניתוח שאמור להיות די קל ולכן החשש מהניתוח עצמו אולי לא צריך להעסיק אתכם רבות. בכל אופן מלא בהצלחה!

11/01/2016 | 15:02 | מאת: שירה

אני עברתי סגירת איליאוסטומי, והניתוח הוא יחסית פשוט וההחלמה די קלה. האינדיקציה שהניתוח של הסגירה הצליח הוא שהמעיים חוזרים לעצמם , היציאות מסתדרות וכמובן שאין כאבים /בקע/הפרשות מהצלקת. ישנה משחה במרשם רופא: קלוקוט אשר מעלימה את הצלקות לחלוטין. אני ממליצה להיות בקשר מתמיד עם הכירורג המנתח לכל שאלה או בעיה.

מנהלי פורום סטומה - תמיכה