עזרה בבקשה

דיון מתוך פורום  סטומה - תמיכה

14/07/2015 | 18:25 | מאת: אביבה בן רפאל

לאמא קשה עם הסטומה עד כדי... חוסר רצון לחיות. ס. מעי גס דרגה 4עם גרורות לכבד. אתמול כאב מאוד ויצאו גושי דם עם פד.מה זה?

16/07/2015 | 06:17 | מאת: ...

אני אישית לא מכיר תופעה כזו, אולי כדאי להתקשר לאחות סטומה כלשהי (של קופת החולים שלך נניח) ולשאול. הרבה בריאות

18/07/2015 | 02:37 | מאת: רן

כדאי לבדוק שזה לא דימום פשוט של הסטומה עצמה. הרירית הורודה של הסטומה די עדינה ונוטה לדמם בקלות - זה מנגון הגנה של המעי. במקרה זה הדימום נורמלי לגמרי ואין בכלל מה להתרגש מזה. פשוט שימו פד גאזה על מקום הפצע ל-10-20 שניות וזה מתרפא. אם לעומת זאת יוצאים גושי דם מתוך הבטן דרך הסטומה, צריך להפנות את השאלה לכירורג שניתח אותה ולברר מה המצב בדיוק והאם זה צפוי. חוץ מזה, אם את או אמא שלך רוצות לשוחח או לשאול על הסטומה עצמה (לא המצב הרפואי אלא ההתמודדות והטיפול בסטומה ואיך חיים עם זה), אשמח לשוחח איתכם ולעזור בזה. תרגישו חופשי להתקשר אליי ב-054-222-9244. ביי, רן

23/07/2015 | 17:02 | מאת: רחל

יש לי שאלה יש כאבי טופת מהסטומה למה

23/07/2015 | 21:19 | מאת: ...

תבדי אולי העור שלך אדום? באילו תכשירים את משתמשת? המעי עצמו לא חושב שהוא יכול לכאוב כי אין שם עצבים אז זה העור ליד. מתי עברת עת הניתוח? אולי זה כאבים אחרי ניתוח.

מנהלי פורום סטומה - תמיכה