האם אפשרי לשחות עם סטומה?

דיון מתוך פורום  סטומה - תמיכה

21/06/2015 | 07:03 | מאת: ללי

יש לי נפרוסטום לכלייה השמאלית, שאלתי לא מעט רופאים אם מותר לי לשחות איתה (מבחינת זיהומים)...האם מישהוא יודע?

22/06/2015 | 14:00 | מאת: ...

אני לא מכיר את סוג הסטומה שלך אבל איליוסטומי וקולוסטומי אין בעיה. אפשר להחליף שקית ובסיס טרם לכן בשביל להיות בטוחים. מבחינה בריאותית אני לא רואה חשש. אבל שוב - רק לסטומה של המעי המידע הזה.

24/06/2015 | 17:30 | מאת: תמי נגרי אחות סטומה

נפרוסטום אכן בהגדרתו אינו סטומה אך גם הוא פתח מאיבר במיקרה זה מנקז כיליה. אם תודרך להישתמש בציוד סטומה הולם והוא יודבק ויאטום כניסת מים,אפשרי בהחלט לשחות איתו.תמי נגרי אחות סטומה פרטית 0584511229

04/07/2015 | 08:42 | מאת: מור

נקז לעולם לא יכול להיות אטום! סגירה חיצונית מעולה, אולי לא הייתי מסתכן ובודק לעומק

מנהלי פורום סטומה - תמיכה