האם יש פתרון לגירויים באיזור הסטומה?

דיון מתוך פורום  סטומה - תמיכה

25/05/2015 | 23:06 | מאת: בר

אמי חולת קרוהן 14 שנה בחמש שנים האחרונות יש לאמא שלי סטומה,העור באיזור הסטומה אדום ולא נעים. האם יש פתרונות לגירויים באיזור הסטומה?

26/05/2015 | 00:21 | מאת: ...

יש מספר דברים שגם ניסיתי וגם שמעתי עליהם: א. המרכך של הוליסטר: (לא ניסיתי) בעת החלפת הסטומה למרוח את המרכך מסביב לסטומה ולחכות ככה מספר דקות. לאחר מכן לנקות שלא יהיה לו זכר. ב. בעת ההחלפה לתת לעור לנשום קצת (ניסיתי, משתדל לעשות את זה כל כמה החלפות). ג. אולי לפזר קצת אבקה של הוליסטר על האיזור. אבל אחכ להוריד שאריות בשביל שהבסיס יידבק טוב יותר. אם אמא שלך מחליפה בסיס בשכיבה או לא בשירותים היא עלולה להיתקל בקשים במימוש ההצעות כאן לכן אמליץ (במידה וזה אפשרי כמובן) להחליף את הבסיס בעמידה מעל השירותים וכך כל היציאות ייפלו אוטומטית לשירותים בלי ללכלך את הבגדים או את העור מסביב לסטומה. בהצלחה!

24/06/2015 | 17:26 | מאת: תמי נגרי אחות סטומה

מנית גירוי וגרד משימה אפשרית. המפתח הוא הבסיס הנכון והמתאים. תפקידה של אחות סטומה בעלת ניסיון לעקוב אחר הבסיס ומצב העור.יש לשים לב שהבסיס יושם על עור יבש,נקי משאריות דבק,על מצע עור מתוח,טכניקת הרמת העור כלפי הצלעות,בישיבה מול מראה,שימוש בספריי מחזק,חגורה תמיד.אשמח להדריך.בהצלחה,תמי נגרי,מירפאת סטומה,0584511229

26/05/2015 | 22:58 | מאת: בר

תודה רבה! עזרת לנו מאוד!

מנהלי פורום סטומה - תמיכה