שחייה

דיון מתוך פורום  סטומה - תמיכה

12/04/2015 | 20:34 | מאת: אבי

אני בן 60 לפני 4 חודשים עברתי ניתוח להסרת הרקטום ועכשיו יש לי סטומה קבועה. אני רוצה לשחות בים המלח ובבריכה אך אני לא מוצא בשום מקום ציוד מיוחד לים ולבריכה!!! אני חיפשתי ציוד לבריכה ולא מצאתי האחות סטומה אמרה שהיא לא מבינה בציוד לשחייה אני מיואש!!! אני כל כך רוצה לשחות בים ואין לי ציוד!!! אף אחד לא עוזר לי. בבקשה אני מבקש ממך שתעזרי לי למצוא ציוד לים ולבריכה

13/04/2015 | 09:44 | מאת: ...

אין ממש סיבה להיות מיואש. כל ציוד אמור להתאים. אם אתה חושש יתר על המידה אז תחליף את הציוד ממש טרם השחייה. אתה יכול גם לכסות את הסטומה באיזשהו שרוול בד כזה סתם לאסטטיקה.

15/04/2015 | 11:13 | מאת: לירן

היי אבי, הציוד עצמו אטום למים. אני אישית משתמש בשרוול בד שמתוכנן לסטומה ועושה את העבודה טוב, בשילוב עם מדבקה שמונעת מהבסיס להתלקף במים. במידה ואתה מעוניין לשוחח תשלח מייל ואשמח לנסות לעזור - [email protected] לירן

17/04/2015 | 19:34 | מאת: רן

היי אבי, אתה יכול לשחות בבריכה/ים עם הציוד סטומה בלי שום בעיה - הוא אטום למים. רצוי לדאוג שהציוד יהיה חדש (מאותו יום או יום לפני) בעיקר בהתחלה עד שאתה צובר ניסיון. מעבר לזה אני אישית משתמש במדבקות טגדרם כדי לאטום את הבסיס טוב יותר לפני הכניסה מים - גוזר שתי מדבקות טגדרם של 10 על 12 לחצאים, ומדביק את 4 החתיכות מכל הצדדים של הבסיס. לא חובה אבל עוזר לי. אחרי היציאה מהמים מוריד את הטגדרם ומייבש את הבסיס. בכל מקרה אם היית הרבה זמן במים, יכול להיות שתרצה להחליף בסיס בהמשך או יום אחרי אם תראה שהוא התרופף. לגבי השקית עצמה, בעיקרון כל השקיות סבבה אבל שקיות ניילון מתייבשות מהר יותר משקיות בד ולכן פעם הייתי מחליף לשקית ניילון לפני הכניסה למים. היום הפסקתי עם זה (בעיקר עצלנות) ונכנס ישר עם שקית בד, רק מייבש אותה אחרי היציאה מהמים (טריק טוב זה עם נייר טואלט - מצמידים את הנייר לבד של השקית והוא פשוט "שואב" את כל המים). לגבי ים המלח: המלצה שלי כרגע - אל תתעסק עם ים המלח. חשיפה של הסטומה למים בים המלח יכולה להיות מסוכנת. במקום זה, קודם צבור קצת ניסיון בבריכה או בים, ואחרי שתשתלט על זה ותהיה בטוח שהכל עובד טוב, אז תלך גם לים המלח. בעיקרון כל עוד הציוד מודבק טוב אין שום בעיה ללכת לים המלח, פשוט כדאי שתתנסה קצת קודם. סה"כ אני מכיר לא מעט אנשים עם סטומה שהלכו לים המלח ולא הייתה להם בעיה. יאללה זזתי לים!! אני באילת עכשיו :) רן

27/07/2015 | 17:22 | מאת: מוריס משה

הציוד נמצא בבית מרקחת יהודה הלוי טל 03-5605159 מדבקות AQUA SEAL נועדו לסגור הרמטית את הסטומה ולאפשר שחיה מהנה. ראה סרט הדרכה https://www.youtube.com/watch?v=NHSEIO9s1ZU

מנהלי פורום סטומה - תמיכה