מעדכנת כשנה וחצי לאחר סגירת סטומה (:

דיון מתוך פורום  סטומה - תמיכה

14/02/2015 | 14:30 | מאת: להלהלה

אני מניחה שרובכם הגדול לא מכיר אותי/זוכר אותי רק רציתי לעדכן. אז למי שלא מכיר או לא זוכר, הייתי עם סטומה אילאוסטומית כמעט שנה שלמה. אחרי הניתוח סגירה היו לי הרבה סיבוכים וזיהומים והיה ממש נורא וכואב. גם כשהמצב התייצב כמות היציאות הייתה גבוה יותר ממה שהייתי רוצה (כ10-12 יציאות ליום) היום, טפו טפו טפו, המצב השתפר פלאים. יש ימים שאני הולכת בהם לשירותים אפילו רק 3 פעמים ביממה. מקווה שימשיך להשתפר, והאמת גם אם זה ישאר על אותה כמות כמו עכשיו ולא יחמיר אני אהיה מרוצה לגמרי. בדיעבד, הניתוח הייתה בחירה חכמה וטובה למרות כל החששות ולמרות שכבר התרגלתי לסטומה ולמדתי לאהוב אותה.. היה לי חשוב לחזור ולספר לכם את זה בגלל שאני יודעת שהמון אנשים חוששים מהעניין של ניתוח הסגירה ורציתי לתת לכם תקווה שכן- יש חיים טובים גם אחרי סגירת הסטומה. במקרה הכי נורא- אפשר לחזור בחזרה. בריאות לכולם :)

14/02/2015 | 17:12 | מאת: ...

האם גם השרירים באזור האגן חזרו להיות כמו של אנשים "רגילים"? אני עם סטומה 5 שנים עם עדיין אופצייה להחזרה (אין לי את רוב המעי הגס אבל בזמנו הרופא אמר שיהיה אפשר להחזיר) ובודק אופציות. תודה על העדכון

15/02/2015 | 01:38 | מאת: להלהלה

יש לי שליטה מלאה קרו מקרים מאוד מאוד בודדים וחריגים, אולי שניים, שלא הספקתי להגיע לשירותים אבל זה היה לגמרי באשמתי ויכל היה להימנע (שילוב של לאכול אוכל שפחות מתאים לי כמו סלט + להתעקש לא ללכת לשירותים למרות שאני מרגישה צורך כבר כמה שעות) וגם אז, יכולתי להתאפק עד ממש ממש הרגע האחרון של הכניסה חזרה הביתה.

01/03/2015 | 12:46 | מאת: זואי

מנהלי פורום סטומה - תמיכה