איך להימנע מתקרית של שקית שנפתחת

דיון מתוך פורום  סטומה - תמיכה

08/01/2015 | 15:09 | מאת: אורלי

היי, אני מנותחת סטומה לפני כחודשיים.עדיין קורות לי תקריות מביכות בהן השקית נפתחת וכל התכולה נשפכת. האם יש דרך להימנע מכך. האם ישנן שקיות בלי פתח תחתון . אשמח מאד לכל תשובה ולכל תמיכה נפשית. ההתמודדות בעניין הסטומה קשה לי ובמיוחד כאשר קורות תקלות קשות מעין אלו - של הפתחות השקית באופן פתאומי. תודה רבה לכל תגובה. רפואה שלמה

08/01/2015 | 17:21 | מאת: ...

מספר דברים: א. הפחד קיים גם אצלי. לדעתי הוא ריאלי וצריך להיות מודע לו. ב. יש שקיות ללא פתח. בד"כ שקיות קולוסטומי. שווה לך אולי לבדוק את החלופה הזו. מדובר על החלפת השקית (ולא ריקון) ולכן מדובר מדובר על ציוד רב, לא יודע איך קופות החולים יתייחסו לזה אבל שווה לבדוק. ג. אני משתמש בשקיות של הוליסטר (עכשיו בודק מעבר לקולופלסט) ולשניהם יש סוג של סגירה כזו עם סקוץ'. לקולופלסט אמור להיות מתוחכם יותר. מה שאני עושה תמיד: את החלק של הסקוץ מקפל פעם אחת, שם אותו בגומי של התחתונים שלי, ואז סוגר את החגורה. (או גם בלי חגורה נניח, הגומי של התחתונים + המכנס נותן לזה עוד מספר מעגלי ביטחון) למרות כל זה, את אומרת שיש לך סטומה חודשיים וקרו מספר תקלות וזה לא אמור לקרות גם בלי מעגלי האבטחה שאני מדבר עליהם. באילו שקיות את משתמשת? האם את בטוחה שאת סוגרת כראוי?

11/01/2015 | 12:02 | מאת: כרמית

5 חודשים אחרי ניתוח סבלתי מזה מאוד בחודשים הראשונים אבל הזמן והניסיון עושים את שלהם וזה משתפר!!!! אל תתייאשי, גם אני הייתי בשבר הזה ולאט לאט רואה את האור, תתקשרי אם תרצי אשמח לעודד ולסייע 0506000382. כרמית.

22/01/2015 | 00:12 | מאת: לירן

היי, יש המון פתרונות יצירתיים. אני אישית משתמש בציוד של קולופלסט ושם הסגירה טובה מאוד. (סגירה כפולה) כמו כן, האם יש לך איליאוסטומי או קולואוסטומי? באילי את לא תרצי להשתמש בשקיות סגורות בגלל כמות הפרשה גדולה.. יש פתרונות נוספים בתחומים הביגוד. את מוזמנת ליצורקשר אם תרצי עוד פרטים. [email protected] בריאות, לירן

08/01/2015 | 20:21 | מאת: פטל

רצוי כזה של M3 שנחתך בקלות, למרות שהוא כמעט כמו בד ועולה 14 ש"ח לגליל בקופ"ח כללית. אם אני לא טועה פעם רן, מהפורום, המליץ על עוד משהו- אפשר אולי להגיע אליו דרך מנהלות הפורום הקסומות. חוצמיזה- תתיעצי גם עם כל אחות סטומה שאפשר- בביהח בו נותחת, בקהילה, של חברות הציוד. בהצלחה

09/01/2015 | 10:48 | מאת: ...

http://multimedia.3m.com/mws/media/570408E/tegaderm-transparent-film-dressing-frame-style-1626w.jpg?&boundedSize=1500

מנהלי פורום סטומה - תמיכה