נזילות בציוד סטומה

דיון מתוך פורום  סטומה - תמיכה

31/12/2014 | 21:14 | מאת: מומה

אחרי הרבה זמן שהייתי עם הציוד של קונבטק הוחלט עם האחות להחליף לציוד של הוליסטר. כבר כמה פעמים מנסה לשים את הבסיס ויש לי נזילות. האם להדביק אותו ישירות? הדבק שלו מספיק חזק? ניסיתי עם ספרי הדבק ועדיין.. היו נזילות. כמו כן,, לגבי השקית עם הסקוצ.. איך אתם מנקים אותה בסוף כל ריקון? תודה

31/12/2014 | 21:44 | מאת: ברק

א. אמממ חשוב (עם הציוד של הוליסטר) לא לשים מגני עור למיניהם. לי זה הרס את ההדבקה של המגן. אני אישית לא צריך ספריי מחזק דבק אבל אם לך זה עושה את ההבדל אז אולי שווה. ב. מנין הנזילות בדיוק? משתמת בפסטה? טבעות אטימה? כלום? ג. איך היית מנקה את השקיות בחברות הישנות? מה ההבדל כאן? אני אישית כשאני מרוקן את הסטומה לרוב זה עם מים (נניח בשירותי נכים זה הכי קל. ואם אין מים אז דואג בריקון לאחר מכן להיות עם מים) ממלא מים ומרוקן שוב לשירותים. ככה השקית די נקייה. (ונייר טואלט לייבוש) לעתים אם אין מים ואני רואה שבשביל לרוקן ככה שארגיש בנוח לאחר מכן אז אני פשוט מחליף שקית. תמיד יש לי בכיס שקית נוספת ושקית אשפה גם של הוליסטר.

31/12/2014 | 22:02 | מאת: מומה

ברק תודה לך על התשובות... כבר כמה שנים השתמשתי בציוד של קונבטק ושם השתמשתי בפסטה גם להדבקה.. פה בציוד של הוליסטר כנראה שהדבק עצמו טוב יותר..האחות נתנה לי מגבונים ואמרה שהם ידביקו מצוין וגם ספרי דבק. כרגע ניסיתי בעיקר עם הספריי ותמיד הנזילות מהצד קצת למעלה. לא הציגו בפני את טבעות האטימה אבל אבקש לנסות.ממה שקראתי פה נראה שהם פותרות יופי את הבעיות - פשוט שמים אותם על העור ועליהם את הבסיס? זה מדביק טוב?? עד היום השתמשתי בשקית עם ברז של קונבטק ועכשיו קיבלתי שקית סקוצ..שמתי לב שבעת ריקון השקית כשאני מקפלת את הסיומת תמיד "בורחת" לי מעט צואה החוצה. לא נעים. אנסה עם מיים.

19/01/2015 | 20:04 | מאת: מוריס

אם יש סטומה שקועה אז צריך להשתמש בבסיס שקוע ובנוסף טבעת הגנה הכל של הוליסטר אבל החשוב ביותר זה מדבקת AQUA SEAL שמכסה את הבסיס ואז יש שקט לפחות לשבוע אם לא לעשרה ימים (פעם שכחתי וזה החזיק שבועיים) המדבקה נמכרת בבית מרקחת יהודה הלוי בתל אביב 03-5605159 בהצלחה

מנהלי פורום סטומה - תמיכה