ניתוח סגירת סטומה ובקע טבורי

דיון מתוך פורום  סטומה - תמיכה

21/10/2014 | 13:41 | מאת: צבי

היי לכולם. אני בן 28 ועברתי לפני כ 3 חודשים תאונת דרכים קשה ובעקבותיה יש לי קולוסטומיה ובקע טבורי. אני צריך לעבור ניתוח סגירת הסטומה וסגירת הבקע ויש לי מספר שאלות אליכם חברי הפורום היקרים: 1. אני צריך לעשות את הניתוח עם רשת ביולוגית. מישהו עשה את הניתוח עם הרשת הזאת ומה הפרוצדורה כי הבנתי שהרשת יקרה מאוד (30 אלף שח בערך) והאם יש מימון מקופות החולים? (יש לי כללית מושלם פלטינום). 2. איך הניתוח עצמו וההחלמה? ישנם כאבים? יציאות סדירות? אני אוסיף ואגיד שכרתו לי 30 ס"מ מהמעי הגס מאיזור הסיגמא וצריכים לעשות השקה עם מה שנשאר מחובר לישבן. כלומר, נשאר עוד מעי שמחובר לישבן שאליו מחברים. תודה רבה על העצות והעזרה, פורום נפלא! צבי.

26/12/2014 | 06:36 | מאת: יוחאי שוורץ

צבי היקר מצטער על התגובה המאוחרת, מאחר ואני מקפיד אחת לחודש בערך להיכנס לפורום ולבחון האם אני יכול לסייע מניסיוני, ובמקרה שלך אנחנו מאד דומים אצלי זה לא מתאונה אלא מסרטן והסתיים בכריתה וכעשרה ניתוחים, והיום חזרתי לעבודה באופן מלא עם קולוסטומי זמנית שתישאר זמנית הרבה זמן ועם רשת כדי לפתור בעית הרניה שנוצרה. ולמקרה שלך מניסיוני קופות החולים ממנות כ 75% מעלות הניתוח והיתר הביטוח הרפואי שלך, רמז אם תתמקח המחיר ירד, לפני שנתיים כשעשיתי את הניתוח הוא עלה 21000 שח ובסופו של דבר לאחר משא ומתן שולם למנתח דר אמיר סאלד באסותא 14,500. אצלי הניתוח לא הצליח ואני שוקל לעשות סיבוב נוסף, אצלך סיכוי מאד סביר שיצליח מאחר וסוגרים גם את הקולוסטומי כך שסיכויי ההצלחה אצלך הרבה יותר גבוהים צריך להפריד בין הרשת לסגירה ברמת התחושות, ואצל כל אחד זה אישי אצלי הסגירה כשלה ולכן החזרנו את הקולוסטומי הזמנית מתוך מטרה שאי שם בעתיד הקרוב או רחוק נסגור אך אצלי תפרי ההשקה פיתחו דלקת כרונית שהיום הרפואה הקונבנציונאלית לא יודעת לטפל בה ובהצלחה רבה אני מטפל בה באמצעות נתורופט, ויש כאלה שמתמחים בנושאי מעי וקולוסטומי, ולכן הסגירה רחוקה ממני מרחק רב אם בכלל ומאחר וכל אחד מגיב אחרת ואתה בחור צעיר נראה כי ההחלמה אצלך תהיה טובה וסבירה אך בהתחלה צריך לרוץ מספר פעמים לא קטן ביום לשירותים עד שהעסק מתחיל לעבוד כראוי ויש כאלו כאן בפורום שיוכלו לתאר לך טוב יותר את שעברו. ךעניין הרשת הניתוח הוא פשוט אורך שעה וחצי ויש קצת כאבים לחאר הניתוח כתוצאה משחרור מהגז שמנפחים בו את הבטן כדי שתתאפשר הכנסת הרשת ותפיסתה בסיכות אל דופן הבטן לא משהו שהדעת לא יכולה לסבול עלה והצלח יוחאי

מנהלי פורום סטומה - תמיכה