אוכל-מה לא כדאי לאכול

דיון מתוך פורום  סטומה - תמיכה

01/11/2014 | 14:29 | מאת: חדש בעסק

שלום לכולם אני די חדש בעסק רק החודש עשיתי את הניתוח ורק השבוע הגעתי הביתה.ירדתי המון המשקל וגם ככה הייתי רזה .אני משתדל לאכול ולחזור למשקל לפחות שהייתי בעבר,אך רציתי לדעת מהנסיון שיש פה לאנשים מה לא מומלץ לאכול ?סלט רגיל מותר? עוד בעיה די מעצבנת הציוד שנתנו לי והתאימו לי הוא של חברת cold last משהו כזה שמתי לב שהבסיס כל הזמן לא נדבק טוב לגוף ניסיתי כמובן להשתמש במטליות הדבק באריזה הכחולה לאחר שאני מנקה עם המטלית באריזה הכתומה לניקוי אך עדין זה לא מושלם וכל הזמן אני חושש מתקלה .האם למישהוא יש המלצות בתחום? תודה לכולם

01/11/2014 | 22:03 | מאת: אנונימי ותיק

כנראה שבחודש חודשיים הראשונים שווה להיות זהירים ולא לאכול פופקורן, כרוב וכו. ("וכו" דברים שאני לא ככ זוכר שהיו רשומים בעלון שקיבלתי מהבית חולים עם הניתוח) אח"כ אפשר להתחיל לנסות. מהניסיון שלי: סלט יוצא נורא נורא מהר אורז ובשר יחסית לאט. דברים עם ריח ייצאו עם ריח. (אם נניח אתה הולך למקום כשהשירותים בו צמודים לסלון או משהו אז הייתי נמנע באותו יום ממוצרים עם ריח חריך נניח או בשר) הרוב ניסוי וטעייה. אם פופקורן לא הולך טוב אז לא כדאי לאכול אותו שוב בזמן הקרוב. בקשר לציוד: אני גיליתי שהמטליות דבק האלו עושות עבודה הפוכה ממה שאמורות. הן הורסות. גורמות לבסיס להתנתק מהר יותר. רוב האנשים בפורום הזה משתמשים בטבעות הגנה של הוליסטר במקום בפסטה. (גם אני) אני משתמש גם בבסיס גזור מראש של הוליסטר. אני בהתחלה מנקה עם מטליות לחות רגילות ואז עם גזה או טואלט מייבש טוב טוב את המקום. לא החלפתי ציוד מאז הניתוח (שלוש שנים +). זה לא אומר שהוא מושלם. אבל לא מצאתי משהו טוב יותר כרגע.

01/11/2014 | 22:57 | מאת: יעל

היי. מספר חודשים אחרי הניתוח משתמשת בציוד של חברת coloplast שאליה כנראה התכוונת ומסתדרת עם הציוד מצוין. אם תרצה תשלח לי נייד למייל אתקשר ואדריך אותך כיצד אני מסתדרת בתקווה שיסייע לך. [email protected]

02/11/2014 | 20:51 | מאת: חדש בעסק

יעל קודם כל תודה על הרצון . היום פניתי לאחות סטומה האחראית של מכבי בשעה עשר .לאחר כשעה התקשרה אלי אחות סטומה שתיאמה איתי להיום בצהריים לסביבות אחת.הגיעה אלי הביתה עברה איתי על הציוד מדדה שוב את גודל הסטומה הדריכה אותי הסבירה לי לגבי הפסטה וכל הציוד הנלווה בתום ההדרכה כבר התקשרה לאחראית אזורית ואמרה לה לעדכן ולהזמין לי ציוד חדש .כמה דברים שלא ידעתי כמו להשתמש בפסטה ולא להשתמש בבסיס קעור שזה לא מתאים לי בכלל לגבי אבקה לבנה כי היא גילתה שיש לי פצע למטה בסטומה ולכן כואב לי.בקיצור זכיתי היום בשרות מדהים .

09/11/2014 | 20:53 | מאת: ראובן

כדאי לאכול תפוחי אדמה ,עוף ,אורז לבן, כצת ירקות אפשר בהתחלה מקולפים..בננות מצוין. אני משתמש בהוליסטר בהתחלה לא שמתי חגורה לסטומה אבל היום לא יכול בלי החגורה. אבל חי עם זה מצוין ב"ה.

10/11/2014 | 14:17 | מאת: מוריס

לגבי קילופים של מדבקת הבסיס מצאתי פתרון שנקרה STOMA SEAL נמצא בבית מרקחת יהודה הלוי בתל אביב. אפשר לבקר בפיסבוק של בית המרקחת לעיין בסרטון של המכשיר. גם אפשר לצלצל אלי

מנהלי פורום סטומה - תמיכה