מה בדבר צום וסטומה ? אתם צמים ?

דיון מתוך פורום  סטומה - תמיכה

29/09/2014 | 14:29 | מאת: ורה

שנה שעברה לא צמתי כי הייתי ממש אחרי הניתוח והייתי מיובשת אז לא היה סיכוי לא לשתות .השנה מה עושים ? האם אפשר לצום כמו אדם מן המניין או שסכנת ההתייבשות גבוהה יותר בקרב סטומאים?

29/09/2014 | 23:09 | מאת: אנונימי ותיק

מעולם לא חשבתי אפילו לצום אבל לעתים אני שותה משעותית הרבה פחות מים ואני לא שם לב לבעיו תמיוחדות. אבל כמובן שזה בהנחה ולא יוצאים הרבה נוזלים מהסטומה. אם זה יום שיוצאים הרבה אז כן חובה לשתות אני מניח...

22/10/2014 | 23:36 | מאת: אודי

סטומאים אכן מאבדים יותר מים בגלל שלרבים אין את המעי הגס שיספוג חלק מהמים שמופרשים בצואה. לדעתי אפשר לצום, אם זוכרים שבמקרה ומרגישים לא טוב זה בסדר לשתות. פיקוח נפש וכו. אני לא צם כי זה עושה אותי נורא רעב.

מנהלי פורום סטומה - תמיכה