צריבה מסביב לסטומה

דיון מתוך פורום  סטומה - תמיכה

25/07/2014 | 16:20 | מאת: חן

שלום לחברי הפורום! לפני שלושה שבועות עברתי ניתוח כריתה משחזרת עם סטומה זמנית(אילאוסטומי), אחות הסטומה התאימה לי בסיסים קעורים של הוליסטר שכבר בביה"ח לא היו נוחים במיוחד. במקרה, החולה שלידי עברה ניתוח סגירה ונתנה לי לנסות בסיס שטוח וקטן יותר. בבית נאלצתי להשתמש שוב בבסיס קעור עד שהגיעה ההזמנה שלי ומאתמול נהיו לי גרודים נוראיים וצריבה מסביב לסטומה (בחלק העליון), והיום החלפתי לבסיס שטוח וראיתי שנהיו לי שני פסים אדומים(כעין כוויות קטנות) מעל הסטומה , כנראה בגלל שדלף למרות ששמתי פסטה בנדיבות. שאלתי: מה ניתן לעשות כדי להרגיע את הכויות? ולבעלי הנסיון - האם הסיבה היא בגלל שהצואה התרכזה בתוך הבסיס הקעור? תודה מראש לכול העונים ושבת - שלום!

27/07/2014 | 11:17 | מאת: זואי

הי. אמנם אני הרבה אחרי וכבר ללא סטומה, אבל גם לי היו הרבה פעמים הכוויות עליהן את מדברת. לא השתמשתי בבסיסים קעורים. רק בשטוחים. ומה שעזר לי היתה האבקה. הייתי מפזרת אבקה סביב הסטומה בכל הזדמנות. ומחליפה בסיס בכל 3 ימים. אני חושבת שזה אכן מהצואה.

27/07/2014 | 16:30 | מאת: חן

שמתי אתמול את האבקה/ פודרה של הוליסטר באזורי הכויות ודיברתי עם אחות סטומה של הוליסטר והיא נתנה לי כמה עיצות, מקווה שזה יסתדר בקרוב...

מנהלי פורום סטומה - תמיכה